Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Gæsteblogger: SharePoint 2010 certificeringen

leave a comment »

Hele denne uge har vi blogposts fra vores gæsteblogger, Joel Jeffery. Joel er instruktør på Firebrand Training der for øjeblikket udvikler kursusmaterialer til vores helt nye Microsoft MCSE: SharePoint 2013 og Microsoft MCSD: SharePoint Applications

Jeg har lige læst en rigtig interessant blogpost om hvordan Microsoft lancerer SharePoint på markedet og syntes jeg burde dele mine synspunkter om emnet.

SharePoint vokser op

Det slog mig at det har taget et stykke tid for SharePoint at modnes, men nu er det virkelig sket. De første udgaver af teknologien havde ikke meget at tilbyde i form af målrettet udvikler eller IT Pro uddannelse.

For WSS 3.0 og SharePoint 2007 var de eneste officielle Microsoft kurser faktisk henvendt til det professionelle IT miljø (MOCs 5060 og 5061). Jeg siger ikke at Microsoft lod det være oppe til miljøet, men set i lyset af Microsofts enorme markedsandel var SharePoint på en måde et nicheprodukt. Microsoft kunne ikke levere support og uddannelse til alle grupper der havde brug for det og samtidig holde det priseffektivt.

Kursusmaterialebiblioteket

Allerede dengang gjorde Microsoft brug af deres allerede voksende kursusmaterialebibliotek, Microsoft Courseware Library. Det lader tredjepartsleverandører tilbyde kurser af tilstrækkelig kvalitet til at få Microsofts godkendelse.

Takket være dette er der blevet udbudt nogle fantastiske kurser:

  • SharePoint 2007 Advanced Development
  • SharePoint 2007 Business Intelligence
  • SharePoint 2007 Branding and Content Management
  • SharePoint End Users and Information Workers

For at udbyde disse kurser skal man være en Microsoft Certified Trainer (en MCT som mig!). Microsoft efterlader et tomrum, som Microsoft partnere kan udfylde; både store partnere som Firebrand Training og knap så store som JFDI Phoenix (mit firma!).

SharePoint certificering

SharePoint 2010 certificeringen har udviklet sig:

  • For en SharePoint administrator eller en SharePoint udvikler vil certificeringerne hhv. indeholde MCITP eller en MCPD certificering.  Sikke en forbedring i forhold til de fire MCTS certificeringer vi havde i SharePoint 2007!
  • Microsoft lancerer MOCs til både administratorer og udviklere! Hold øje med MOC 10175 og MOC 10232 (for udviklere) og 10174 og 10231 (for IT professionelle).
  • Hvis du har din MCITP og MCPD certificering for SharePoint kunne du muligvis gå videre til en SharePoint Certified Master certificering. Den tager sædvanligvis tre uger og er ikke billig. Du skal også igennem en CV screening og en samtale før du får en plads på kurset, der for øjeblikket kun kører i USA.
  • STOP PRESSEN! Det virker til at der snart kommer et Information Worker kursus!
Reklamer

Written by Firebrand Training

august 5, 2010 hos 10:23 am

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: