Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

En business continuity plan i fem trin

leave a comment »

Her er fem trin, der vil hjælpe dig med at lave en beredskapsplan, også kaldet en business continuity plan. Den kan redde din virksomhed, men en business continuity plan ses ofte enten som livsnødvendig eller som spild af penge. Faktum er, at de bedst ledte firmaer forventer det uventede og en ud af fire virksomheder oplever driftsnedlæggelse på mindst en dag. Endnu mere foruroligende bliver det af at det koster 90.000 kroner i timen.

Den største udgift kan dog være et plettet renommé. Fra BP chefer til vulkaner med tungebrækkende navne mindes vi konstant om, at kriser kan forekomme. Vi kan ikke være forberedt på alt, men vi kan sørge for at have en business continuity plan der kan klare selv den hårdeste sø.

Bestyrelsen
Formålet med en beredskapsplan er selvfølgelig at den aldrig skal bruges. Dog kan bestyrelsesmedlemmer kan ofte narre sig selv til at tro, at den slet ikke er nødvendig, men tænder du for nyhederne, er det noget der hurtigt kan ændre sig.
Det betyder ikke at skræmmetaktikker er vejen frem, men sørg for at pointere hvad der kan gå galt, hvis det utænkelige skulle ske. Sørg for at bestyrelsen føler, de er en del af processen og at alle indlæg bliver hørt. Det er en stor hjælp, at bestyrelsen får en følelse af ejerskab.

Vær forberedt.
Som det allermindste skal dit hold indeholde administrationen, sikkerhedschefen, IT og HR. Det vil give den rigtige balance mellem forretnings- og personforståelse.
Når du forbereder dig på en krise skal du:

 • Prioritere de vigtigste aktiviteter der skal vedligeholdes før alle andre
 • Sørge for papirkopier af vigtige informationer og kontakter
 • Lav ofte sikkerhedskopier og sørg for at der findes kopier ude af huset

Der er ingen mening i at have en plan, hvis du ikke ved den kommer til at virke.­ Du skal årligt gennemgå din plan ved at

 • Se efter uoverensstemmelser og ting der skal fornyes
 • Ved rundbordsøvelser kan deltagere lære deres pligter under kriser og man kan komme frem til eventuelle problemer
 • Lav en øvelse baseret på et realistisk scenarie

Tal med alle
Hvis en krise skulle opstå er kommunikation magtpåliggende. Sladder er fjenden og du skal sørge for at fortælle historien før nogen fortæller den for dig.
Du skal:

 • Briefe holdet jævnligt for at holde solidariteten oppe
 • Sørg for at beredskapsplanen er tilgængelig for alle ansatte
 • Sørg for at eksterne parter holdes underrettede
 • Brug web-konferencer til at sørge for at fjernkontorer ikke påvirkes af nedlæggelser
 • Brug sociale medier til at holde alle informerede i realtid

Evolution ikke revolution
Før året er omme vil mere end en milliard af os eje smart phones eller lignende. At få arbejdet ned på den lille skærm kan give os massive fordele, hvis vi står overfor en krise, der gør at vi ikke kan komme tilbage til kontoret. Også her kommer ’cloud computing’ ind i billedet. Cloud computing lader alle servere og databaser være hostede ude af huset. Dette komplementeres af virtualisering: Live migration betyder at virtuelle maskiner kan flyttes, samtidig med at de kører på den oprindelige server. Det giver mulighed for ukomplicerede overgange i tilfælde af kriser.

Uddannelse
Firebrand tilbyder et tredages kursus i Business Continuity Training. Du vil lære livscyklussen i business continuity management og hvordan du kan håndtere situationen, hvis din virksomhed skulle opleve en krise.

Reklamer

Written by Firebrand Training

september 20, 2010 hos 7:14 am

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: