Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Problemer med Cloud Computing i Europa

leave a comment »

Cloud Computing er fremtiden. Men hvor langt væk er denne fremtid for os europæere? Denne uge rapporterer The New York Times at EU lovgivningen sinker implementeringen af cloud computing i Europa.  Restriktive europæiske love om persondatabeskyttelse siges at være hindrende for det frie dataflow der kræves af cloud computing.

Bob Lindsay, privatlivsdirektør for Hewlett-Packard (HP) Europe, forklarer at restriktionerne ”ikke dræber teknologien, men sinker dens udvikling.” Det siges at de store drenge i IT industrien (inklusive Microsoft, Google, HP og Oracle) driver lobbyvirksomhed for at få slækket på EU lovgivningen.

I september 2009 bad John Vassallo, Microsofts tilknyttede advokat i Bruxelles, EU om at introducere gradueret privatlivslovgivning på forskellige former for data. Næsten et år senere er der ingen tegn på at restriktionerne vil blive slækket.

Et alternativ er at forbedre sikkerheden på cloud computing.  I HP’s laboratorier i Bristol forskes der i nye måder at kryptere data på, før de anvendes i cloud computing. Man håber at dette vil afhjælpe de europæiske regeringers bekymringer angående persondatabeskyttelse. Deres software hedder ”HP Privacy Advisor” og HP planlægger at begynde at teste programmet, der holder sig indenfor grænserne sat af europæisk persondatabeskyttelseslovgivning, i løbet af i år.

 

Reklamer

Written by Firebrand Training

oktober 14, 2010 hos 8:23 am

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: