Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Hyldest til en legende

leave a comment »

 

Verden har i dag mistet en visionær. Steve Jobs var ikke blot Apples ansigt. Han var et idol, en inspiration, en mester.

Apple sagde i den officielle erklæring, at Jobs har været “kilden til talløse innovationer, der beriger og forbedrer livet for os alle” og har gjort verden “umådelig meget bedre“.

 

Jobs fik en hård start på livet. Han blev adopteret af en universitetslektor og en studerende, voksede op hos arbejdende forældre, der næsten ikke kunne skrabe penge sammen for at sende ham på universitetet. Da han så kom til Reed College, sprang han hurtigt fra, men bevarede kontakten for at studere kalligrafi og andre emner, der interesserede ham. Han brugte senere denne viden i produkter, han designede helt ned til den mindste detalje.

Sammen med Steve Wozniak startede han Apple i 1979, hvor har skabte Macintosh. Jobs blev smidt ud af Apple i 1985. Derefter købte han i 1986 Pixar og gik ind i filmbranchen. Pixar skabte derefter Toy Story, den mest elskede animationsfilm til dato.

Han vendte tilbage til Apple i 1997 og blev indsat som en “midlertidig CEO”. Han pustede atter liv i Apple – men dér stoppede han ikke. Hans kærlighed til musik vendte tilbage, og igen ændrede han verden. iPod’en ændrede alt. Først på grund af dens lille størrelse og for dens hurtige synkronisering. Herefter overtalte han pladeselskaberne til at sælge musik digitalt. I løbet af et år solgte man næsten 100 millioner sange, og iPod’en havde 70% af musikafspillermarkedet.

Hans næste store opfindelse var iPhone’n – han kom med teknologi, der med hans egne ord “var fem år foran det, der var i enhver anden telefon”. Andre virksomheder fulgte dette spor, Men ikke hurtigt nok. I midten af 2011 blev Apple verdens største mobiltelefonproducent målt på omsætning.

Hans sidste bidrag til teknologiverdenen var iPad’en – iPad’en ændrer nu den måde, hvorpå mennesker arbejder og spiller.

Jobs sagde til Stanford-kandidaterne “Ingen ønsker at dø. Selvom mennesker ønsker at komme i himlen, vil de ikke dø for at komme derop. Og netop død er den destination, vil alle deler. Ingen er nogensinde sluppet for det. Og det er, som det skal være, fordi døden sikkert er den bedste, enkeltstående opfindelse i livet.” Jobs’ afskedsord til Stanford-kandidaterne var “Stay Hungry. Stay Foolish”.

Presset ligger nu på Apple – for at vise, at Jobs rent faktisk har efterladt en arv, de kan bygge op – for at være så kreative som de var under hans ledelse og for at blive ved med at revolutionere verden.

Reklamer

Written by Firebrand Training

oktober 5, 2011 hos 2:04 pm

Lagt i Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: