Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Ikke alle er hoppet med på Cloud bølgen endnu…

leave a comment »

Store, såvel som små virksomheder er godt i gang med cloud-løsninger på it-området, hvor applikationen ligger i “skyen” (ligger på en computer et andet sted end virksomheden selv) og ikke er installeret på computeren. Men de mellemstore virksomheder tøver lidt mere. Det viser en undersøgelse fra Microsoft. Omkring 17 % af de små virksomheder er gået over til Cloud-løsninger, mens kun 11% af de mellemstore virksomheder benytter sig af Cloud. Ifølge direktøren for mindre virksomheder hos Microsoft Erik Kaae siger: ” Cloud-it fordele for små virksomheder, der kan overlade pasningen af it-udstyr til en leverandør. De store virksomheder kan sikre sig større it-fleksibilitet. – Men de mellemstore selskaber har typisk en it-afdeling selv og føler, at de egentlig har meget godt styr på det.”

Dog regner Microsoft med at de mellemstore virksomheder også vil benytte sig mere af cloud-IT i takt med tiden.

Analysefirmaet IDC mener dog at Microsofts resultater stemmer ikke helt. I den data som IDC har hentet ind er de mellemstore virksomheder godt med, men IDC’s tal gælder for hele Norden og både private og offentlige virksomheder. Ifølge Anders Elbak, som er Research Manager hos IDC Danmark, så afhænger resultaterne af hvem og hvordan man har spurgt. Desuden siger han at nogle virksomheder anser ikke deres IT som cloud-løsninger indtil de sætter sig ind i det. Han vurderer, at alle vil kunne anvende cloud til e-mail. Desuden siger han: ”En cloud-løsning være god, hvis for eksempel en virksomhed i en periode har behov for stor computerkraft. Også de mange slags it-udstyr hos brugerne – fra pc’er til smartphones – kan være lettere at styre via cloud-løsninger og en fælles browser. For vækstvirksomheder er cloud en gevinst. De kan let få nye programmer indført, efterhånden som der bliver brug for det. Og de kan løbende tilføje nye brugere”.

Som leverandør af it-undervisning og certificeret Microsoft partner tror Firebrand Training, at Cloud computing er en drivkraft for it-fremskridt.

Reklamer

Written by Firebrand Training

november 24, 2011 hos 11:24 am

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: