Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Hvad vil dominere det teknologiske landskab i 2012?

leave a comment »

Analysehuset Gartner har set på de mest fremtrædende teknologi-trends i 2012, som de mener en virksomhed er nødt til at forberede sin organisation og infrastruktur til.

1: Tablet-computere og smartphones
Den vigtigste trend som en virksomhed er nødt til at forholde sig til er tablet-computere og smartphones, fordi i dag forventes det at man kan medbringe og anvende sin egen smartphone, tablet-pc og sin egen computer til arbejde. Udfordringerne kommer blandt andet til at være i sikkerheden, men også i at anvende et helt anderledes styresystem end Windows, som de fleste arbejdspladser anvender.

2: Mobile applikationer og interfaces
Der bliver spået frem og tilbage omkring mobile applikationer. Der sker interessante ting inden for touch-teknologi, bevægelsessensorer, og stemmestyring, som kommer til at præge vores hver dag de næste par år.

3: Intelligente forudsigelser af dine handlinger
”Context-aware computing,” hvor data om vores handlinger, vores miljøer, lokation, vaner, platforme og mange andre ting anvendes til at filtrere de data, vil være mere personlige, men også tidssparende når vi skal søge efter noget.

4: Applikations-butikker
Der vil være flere applikations-butikker, hvilket vil medføre at virksomheden kan købe, håndtere og kontrollere de forretningskritiske applikationer, som de mener de skal have.

5: Internet i alting
Kameraer, biler, sensorer til måling af eksempelvis luft, temperaturer, elektricitet, varme osv. vil blive koblet på nettet. Det kræver en central styring i virsomhederne, så data ikke ”forstyrre” hinanden.

6: Næste generations analyse-teknologier
I fremtiden vil det handle om at forfine analyseværktøjerne, så det bliver muligt at anvende data til at træffe de rigtige kollaborative forretningsbeslutninger.

7: Big data
At håndtere store datamængder, er en svær opgave. Derfor vil det blive nødvendigt, at virksomhederne udvikler evner og systemer til at håndtere de store data-mængder.

8: Hukommelse i alt
Flash hukommelse i mange forskellige typer apparater og især servere og pc’er. Mindre varmeudvikling, mindre pladskrav, bedre performance og større holdbarhed.

9: Servere med meget lille strømforbrug
Gartner mener, at der vil komme efterspørgsel efter små og strømsparende servere, som vil kunne håndtere rigtige store datapakker.

10: Cloud computing
Næste fase i cloud-udviklingen er udviklingen af cloud-apps til både private- og offentlige skyer, samt fokus på sikkerhed og governance.

Reklamer

Written by Firebrand Training

december 1, 2011 hos 11:14 am

Lagt i Generel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: