Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Hvad vil dominere det teknologiske landskab i 2012 ifølge Microsoft?

leave a comment »

Vi har delt analysehuset Gartners mest fremtrædende teknologi-trends for 2012, nu har Microsofts driftsdirektør Kevin Turner delt Microsofts mest fremtrædende teknologiske-trends i den kommende år.

Ifølge Kevin Turner, der fornyeligt besøgte København for at mødes med danske partnere, vil Microsoft investere i omegn af 50 milliarder kroner i udvikling og innovation af nye produkter.

De vigtigste it-trends for Microsoft lige nu er:

  • Cloud computing: It flytter ud i ”skyen” og væk fra dagligdagens besvær.
  • Data-eksplosionen: Smartphonen, pc’en både ude og hjemme, tablet-computeren, bærbaren osv. skal kunne håndtere al data.
  • Social computing: Brugerne skal kunne nå hinanden og hjælpe hinanden.
  • Browser-baserede applikationer: Et af de helt store vækstområder, ifølge Microsoft. Fremtidens applikationer bliver browser-baserede.
  • Consumerization: I dag forventes det at man kan medbringe og anvende sin egen smartphone, tablet-pc og sin egen computer til arbejdsopgaverne.
  • Allestedsnærværende computing (‘ubiquitous computing’): It og computerkraft finder vej til alle mulige slags apparater og produkter.
  • Nye bruger-interfaces: Som for eksempel bevægelsesstyring, som Microsoft for tiden gør sig erfaringer med via Kinect-spilkonsollen.

I forhold til Gartners liste er cloud computing på toppen af Microsofts liste, og som mange store virksomheder er begyndt at anvende. Målet for Microsoft er, at hver eneste person og virksomhed skal have en cloud service. Dog anerkender Kevin Turner at der er lang vej endnu (se indlæg ”Ikke alle er hoppet med på Cloud bølgen endnu…”), men om få år vil cloud være den mest naturlig løsning for at få leveret IT på. Det stiller Microsoft i en god position, fordi der arbejdes målrettet på at få gnidningsfrie overgange mellem de to miljøer.

Reklamer

Written by Firebrand Training

december 2, 2011 hos 10:16 am

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: