Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Jul er en elsket periode for IT-kriminelle

leave a comment »

Juletid er en travl periode og vi handler som gale på nettet, hvor IT-kriminelle står i kø for snyde forbrugerne. Især i juleperioden har IT-kriminelle travlt og de bliver bedre og bedre i deres forsøg på at lokke penge ud af folk. Det kan eksempelvis være med bannerreklamer, hvor godtroende netbrugere bliver fanget i den onde cirkel og mister deres opsparing eller koster firmaet en del penge.

I USA og Storbritannien er der kommet advarsler ud omkring et nyt trick, der er rettet mod juleshoppere. Tricket består i at lokke folk til med et gavekort til iTunes. Man modtager en e-mail, med gavekortet, som ligner en officuel iTunes e-mail (”official@itunes.apple.com”). Vedhæftet er en zip-fil, der lokker med en kode, der skal udløse 50 dollars. Dog, ligeså snart man åbner filen bliver din computer inficeret. Hackerne får adgang til at stjæle dine personlige oplysninger, eksempelvis kredikort informationer eller nøglekort fra din computer ved hjælp af en software der kan spore tastetryk.

Indtil videre er det kun set i USA og England, men det kan hurtigt nå at brede sig til Danmark, Sverige, Norge og andre lande.

Reklamer

Written by Firebrand Training

december 19, 2011 hos 9:09 am

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: