Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

5 nemme trin der gør livet surt for en hacker

leave a comment »

Her følger fem trin, der hjælper med at forhindre brud på sikkerheden. Det er umuligt at garantere, at der ikke sker brud på sikkerheden, men disse trin gør det sværere for hackere:

  1. Optimerede adgangskoder – Der var engang, hvor adgangskoden “password” var en sikker måde at snyde hackere på. Selv om de fleste nu ved, hvor dårligt adgangskoden “password” er, er der stadigvæk mange, der anvender lignende åbenlyse valg af adgangskoder. De anvender f.eks. deres navn og fødselsdato – og disse oplysninger er nemt tilgængelige via sociale medier.

    Anvend ikke adgangskoder, som nemt kan gættes. Bland tegn ind i ordene. Anvend f.eks. udråbstegn i stedet for tallet 1, &-tegnet i stedet for tallet 8, osv.

    Et andet problem med adgangskoder er, at folk efterfølgende blive dovne. Selv om din adgangskode er svær at knække, er det god kutyme at skifte den jævnligt. Folk, der ikke skifter adgangskoder, og som anvender den samme på flere websteder, vil med større sandsynlighed komme ud for et brud på sikkerheden.

  2. Effektiv antivirus og korrekt konfigureret firewall – Dette er de mest basale ting, som er forkerte i en brugers operativsystem – hvis du ikke har installeret antivirus i dit miljø, har du problemer. En helt opdateret anti-malware- og antivirussoftware skal konstant være kørende. Hvor det er muligt, skal du installere en hardwarebaseret firewall og sikre, at den ikke tillader unødvendig trafik at trænge ind i systemerne.
  3. Opdaterede maskiner – Operativsystem- og andre softwarevirksomheder lancerer patches og opdateringer af softwaren. Mens nogle opdateringer tilføjer nye funktioner, lukker andre sikkerhedshuller, der kan have eksisteret indtil da. Derfor er det vigtigt at installere den nyeste version.
  4. Sikring af data – Går du rundt med følsomme data på en USB-nøgle? Hvis det er tilfældet, skal du passe på. Ubeskyttede data er en alvorlig sag. En tabt USB-nøgle, harddisk, laptop eller iPod kan kan føre dig og din organisation ud i et stormvejr. Krypter alle data, der transporteres.
  5. Beskyt din Wi-Fi – På trods af kendte sårbarheder i åbne trådløse netværk, er der stadigvæk nogen, der anvender åbne og usikre netværk. Nogle anvender WEP (Wired Equivalent Privacy), men det er tidligere vist, at WEP kan brydes på så lidt som fire sekunder. Det anbefales som minimum at anvende WPA. WPA2 er et bedre alternativ. WPA2 er en moderne trådløs sikkerhedsstandard, der understøttes af de fleste nyere operativsystemer, og den er betydeligt sværere at knække end WEP eller WPA.
Reklamer

Written by Firebrand Training

januar 13, 2012 hos 9:22 am

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: