Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Strengt forbudt!

leave a comment »

Vi har tidligere skrevet om at bruge sin sunde fornuft når det handler om at vælge sin adgangskode. (Er din adgangskode “Password”?) og (Læs hvordan hackere stjæler dine passwords)

I forlængelse af disse to blog indlæg er det igen vigtigt at understrege at man skal bruge sin sunde fornuft mht. adgangskoder. Selvom man udvælger et forholdsvis nemt og kompliceret password, er den ikke stærkere end sikkerheden hos det svageste netsted, som Ivan Bjerre Damgård, professor på Aarhus Universitet fremhæver.

Mange mennesker anvender nemlig den samme adgangskode flere steder på nettet, som er ensbetydende med at risikoen for at blive hacket er større. Især da mange nettjenester beder om din e-mail-adresse for at logge ind fremfor et brugernavn, og anvender man sin mail-adresses adgangskode på disse tjenester er man et let bytte for IT-kriminelle.

Men for mange adgangskoder til forskellige kontoer kan hurtigt blive forvirrende. Hvordan kan man holde styr på dem?

Her er 3 gode råd til at huske de komplicerede passwords:

1. Kategorisere dine adgangskoder
Ivan Bjerre Damgård foreslår at man giver sine vigtigste og mest anvendte kontoer, som eksempelvis netbank og mailkonto en seperat adgangskode, som ikke bliver brugt andre steder. Næste kategori kunne tillade at du delte din adgangskode mellem 2 måske 3 nettjenester. Den sidste kategori kunne være et ”let at huske” adgangskode, som anvendes alle de steder der ikke har den store betydning på ens dagligdag.

2. Anvend huske-programmer til dine passwords
Programmerne 1Password og LastPass bliver fremhævet af PC World Business Center, som er et godt værktøj at gøre brug af hvis man har mange adgangskoder og samtidig er glemsom. Dog skal man også passe på ikke at satse alt på en hest, idet programmet kan også blive hacket.

3. En sætning
Ifølge Ivan Bjerre Damgård er de bedste og mest sikre adgangskoder dem der består både af abstrakte tal og bogstaver, som overhovedet ikke giver nogen mening. Men det kan være lettere at huske en adgangskode, hvis det indgår i en eller anden sammenhæng.

“Derfor kan du gøre det, at du finder en sætning, der er let at huske, og tager det første bogstav i hver af ordene i sætningen. Det giver dig et password, der virker helt tilfældigt for udenforstående, men stadigvæk er let at huske. Det ved jeg virker for mange,” siger han.

Vi har sagt det før og siger det gerne igen. Brug din sunde fornuft.

Reklamer

Written by Firebrand Training

januar 17, 2012 hos 10:24 am

Lagt i IT Security

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: