Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Er det snart slut med e-mailen?

leave a comment »

Kommunikation via e-mail er ikke den primære kommunikationsform længere. Nye teknologier overtager stille og roligt den rolle. I et interview med Wall Street Journal bekendtgjorde Thierry Breton, tidligere finansminister i Frankrig og nu øverste chef for det franske IT konsulenthus Atos Origin at han ikke har sendt en eneste email i løbet i de seneste 3 år og vil have at Atos bliver et “zero email company”, hvor al kommunikation skal fremover foregå på en eller anden form for IM eller Facebook lignende tjeneste.

Ideen bag i det er at Thierry Breton mener at det er kun 15 % af e-mailsene der har rent faktisk en værdi. Desuden er der meget spildtid ved at læse og skrive emails. Tid som kan bruges bedre til andre vigtige opgaver.  

“Hvis folk vil i kontakt med mig, så kan de komme og besøge mig eller sende en tekstbesked,” siger Thierry Breton i interviewet.

I mange år har e-mailen været en stor del af folks liv både privat og erhvervsmæssige sammenhæng.

Anders Elbak, researchchef, analysehuset IDC siger: “Der er ingen tvivl om, at den rolle e-mail spiller i virksomheder, er ved at ændres. Flere og flere vælger at droppe egen e-mail-server til fordel for en cloud-baseret løsning.”

Flere og flere virksomheder bruger flere forskellige typer af kommunikation – ofte integreret i en Unified Communications-løsning eller “collaborative” løsning, som Lync.

“Resultatet er, at e-mail suppleres af såvel IM (instant messaging, red.) som videotelefoni,” siger Anders Elbak. Endvidere siger han at “Problemet med e-mail, hvis man kan tillade sig at kalde det et problem, er, at det er en asynkron kommunikationsform, hvilket vil sige, at afsenderen sender sin besked og så ellers bare kan vente på, at der kommer et svar. Det er ikke muligt at afbryde eller stille uddybende spørgsmål.”

Til Politiken siger Jon Lund fra Danish Online News Association (DONA) at e-mail er en tidsrøver og for lette at sende. Desuden foreslår han også at anvende en slags Facebook for virksomheder kaldt ”Podio” der laver faglige opdateringer, skriver noter, linker og kommenterer.

Men selvom e-mailen har fået større konkurrence betyder den ikke at den er døende. I erhvervslivet har den stadigvæk en fremtid.

Software-virksomheden Meeho! ApS stiller spørgsmålstegn ved selve arbejdskulturen. Ved at ændre arbejdsgangen kan man rent faktisk formindske tidsspild og ikke nødvendigvis behøve at afskaffe en kommunikationsform der er meget brugbart i erhvervsmæssig sammenhæng. For eksempel, hvis man sidder og kommunikerer med folk der bor i forskellige tidszoner er e-mails den bedste måde at komme i kontakt med dem. Samtidig med at den er mere formel vil den stadigvæk være den mest fortrukne kommunikations til bestillinger, ordrebekræftelser osv.

Han bakkes op af Meeho!s grundlægger og direktør, Kasper Tidemann som siger til Computerworld:

“Hvis man erstatter e-mailen med statusopdateringer, kommentarer til aktiviteter, og hvad der eller har været fremme af alternativer, så ender man bare med samme udgangspunkt: en masse information lagret som tekst, bare i et endnu mere komplekst system end indbakken.”

I stedet for at afskaffe e-mail må man hellere fokusere på at forbedre den på en eller anden måde, så man netop undgår spildtid. Det kunne eksempelvis være  ved at lukke ned for arbejdsmailen efter arbejdstiden, som bilproducent Volkswagen eller blot bruge en time om dagen på at læse og svare på mails. Samtidigt kan man overveje at kombinere de flere metoder som supplement til e-mails.

Det kan antages at den typiske firmabruger modtager 200 e-mails om dagen og ca. 20 % af dette er spam.

Reklamer

Written by Firebrand Training

januar 23, 2012 hos 10:32 am

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: