Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Hvad er IT certificeringer værd?

leave a comment »

For ti år siden var enhver form for IT certificering noget værd. Havde man ligefrem en Microsoft Certified Systems Engineer certificering var vejen normalt banet til et godt job og folk stod i kø for at blive certificeret.

Idag er arbejdsmarkedet forandret og unge nyuddannede konkurrerer med IT professionelle for de samme typer af jobs.

Det fik os til at tænke. De mest erfarne IT-professionelle har forskellige certificeringer, som de unge ikke har, men er titlerne stadig meningsfyldte, for de der ansætter idag? Hvilke certificeringer er i højest kurs og hvordan er kendskabet til de kompetencer de certificerede IT pro´er har.

Rekrutteringssites og jobopslag kan give en ide om, hvilke kvalifikationer der efterspørges oftest. Vi har set på 6 forskellige udenlandske sites for at få en stor stikprøve at se på.

Følgende certificeringer er de hyppigst efterspurgte Microsoft-certificeringer, vi har fundet:

MCTS (Microsoft Certified Technical Specialist). Efterfølgeren til Microsoft Certified Professional (MCP), og ligesom MCP, kræves der beståelse af en enkelt eksamen. Der er 60 MCTS certificeringer tilgængelige på tværs af 13 produkter og platforme.

MCITP (Microsoft Certified IT Professional). En certificering der kan sammenlignes med MCSA og MCSE certificeringerne.En MCITP certificering kræver mellem to og fem separate eksamener. Der er i alt 18 MCITP certificeringer tilgængelige på tværs af syv produkter og platforme.

MCPD (Microsoft Certified Professional Developer). Ligesom ældre certificeringer som Microsoft Certified Applications Developer (MCAD) og Microsoft Certified Solution Developer (MCSD), kræver en MCPD mellem to og seks separate eksamener. Der findes 12 MCPD certificeringer på tværs af syv platforme eller udviklings værktøjer.

Tabel 1 opsummerer resultaterne af frekvensen af de forskellige certificeringer på seks forskellige job sites (sidste i 2011). Vi har inkluderet CCNA fordi den forekom meget ofte:

Site MCTS MCITP MCPD CCNA*
CareerBuilder 471 307 41 1,297
Dice 220 377 88 1,219
Indeed 2,107 2,869 454 9,451
LinkUp 386 593 71 1,683
Monster 205 342 41 942
SimplyHired 2,780 3,531 596 10,637

* Cisco Certified Network Associate

Microsoft for nylig opdateret sine certificeringskrav, og det kan selvfølgelig ændre billedet igen. Se denne historie for flere detaljer.

Under alle omstændigheder, blev det klart at certificeringer fortsat er i høj kurs og anvendes bredt for at beskrive kompetencekrav.

Hvilke certificeringer er vigtigst på det danske marked? Se det hér og svar selv.

Reklamer

Written by Firebrand Training

april 18, 2012 hos 7:50 am

Lagt i Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: