Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Amazon lancerer ny Cloud: Glacier

leave a comment »

 

Amazon har lanceret sin nyeste cloud storage service, Glacier, i denne uge. Tjenesten skal tilbyde en “ekstremt billig storage-tjeneste, der giver sikker og holdbar opbevaring af data  og backup” for virksomhedsbrugere. Omkostninger kan være så lave som $ 0,01 for hver gigabyte per måned takket være den kendsgerning, at det “er optimeret til data, som sjældent tilgængelige og for hvilke hentetider på adskillige timer er egnede”. Amazon tilføjer desuden, at virksomhederne normalt overbetaler for deres backup-løsninger, med høje startomkostninger som ikke medtager de operationelle omkostninger (el, faciliteter, personale og vedligeholdelse).

Amazon Glacier gør det på en anden måde. Der er ingen forudbetalte gebyrer, men i stedet, “Du betaler kun for det, du har brug for” med lave månedlige rater. AWS (Amazon Web Services) tager sig af al vedligeholdelse for at sikre, at dataene er sikre og operationelle. En lille ulempe er, at data hentning kan tage mellem 3,5 til 4,5 timer, hvis nødvendigt.

Brug af Glacier er forholdsvis enkel, bare gå til AWS Management Console. Derfra begynder du blot at gemme dine data i arkiver (enkelt fil eller en gruppe af flere filer). Disse er derefter organiseret i vaults med adgangsstyring af AWS Identity og Access Management service. Tjenesten bruger SSL til at overføre data, mens lagrede oplysninger er krypteret med Advanced Encryption Standard (AES) 256.

For mere information, besøg: http://aws.amazon.com/glacier/

Reklamer

Written by Firebrand Training

august 23, 2012 hos 8:36 am

Lagt i Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: