Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Tips til eksamen og forberedelse: PMI PMP certificering

leave a comment »

“Project Management Professional” (PMP) certificeringen er nok verdens mest respekterede certificering for projektledere. Den dokumenterer, at professionelle har en virkelig praktisk erfaring med projektledelse og forståelse af de mest anerkendte projektstyrings Best Practices.

PMP eksamen fokuserer på hele processen med at styre projekter.

PMP certificeringen er meget velkendt i branchen og er stærkt efterspurgt. Mange organisationer ser efter en PMP certificering som kvalificerende kriterie, når de ansætter projektledere. Der findes statistik fra danske nærmarkeder, der viser at den gennemsnitlige løn for en PMP professionel er £ 57.250, og kan gå så højt som 90.000 £ i visse områder. itjobswatch.co.uk.

Krav

Før du går igang med at opnå denne certificering, er der et par krav der skal være opfyldt inden du kan tage eksamen: 35 konfrontationstimer af formel uddannelse i projektledelse med enten en 4 års uddannelse + 3 år erfaring med projektledelse eller 5 års projektledelses erfaring (uden eksamen).

Eksamen

Eksamen vil dække følgende 6 områder:

• Indledning
• Planlægning
• Udførelse
• Overvågning og Kontrol
• Lukning
• Professionel og social ansvarlighed

Den vil bestå af 200 spørgsmål. 175 giver point, og de sidste 25 giver ikke point. Alle er multiple choice-spørgsmål og eksamen varer fire timer.

Tips til vanskelige områder

Følgende emner er dem, der synes at være de sværeste for studerende, så her er nogle tips til at håndtere dem:

Erhvervserfaring vs eksamen – Eftersom du skal være erfaren projektleder for at tage eksamen vil du opleve, at du kan have erfaringer som er i modsætning til PMBOK guidelines. Det anbefales altid at anvende PMBOK guidelines inden din egen personlige oplevelse, da det er den korrekte fremgangsmåde, når du tager eksamen.

Risiko og indkøbsprocedurer – Dette er et af de områder mange kæmper med. Det er vigtigt, at du bliver fortrolig med dette område, og hvordan det passer ind i den overordnede projektledelse.

Etik – bliv fortrolig med at anvende projektledelse etik. Det kan være svært for nogle, der er vant til deres egne selskaber etiske retningslinjer, men prøv at være opmærksom på PMI etik og adfærdskodeks for at bestå eksamen.

Tips til Forberedelse

Firebrands Accelererede træninger indeholder masser af undervisningstimer, fordybelse og diskussionstid, men vælger du at selvstudere eller tage et ordinært kursus, kan det anbefales at læse og studere Project Management Book of Knowledge (PMBOK). Bliv fortrolig med processer, input, output, og værktøjer og teknikker inden du tager på kurus. Det anbefales også at læse PMI Code of Ethos og professionel adfærd. Prøv eventuelt også deltage i en studiekreds for at studere til eksamen. Diskussion af projektledelsesemner med andre vil hjælpe dig huske materialet.

Reklamer

Written by Firebrand Training

november 8, 2012 hos 9:23 am

Lagt i Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: