Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Eksamenstips til Cisco CCNA certificering

leave a comment »

Cisco Certified Network Associate (CCNA) certificeringen er det første niveau i Cisco´s certificerings hierarki. For at få denne certificering, skal du består en af følgende test muligheder: Enten skal du bestå både ICND1 og ICND2 eksamenerne eller du skal bestå den længere CCNA 640-802 eksamen.

CCNA-certificeringen har modtaget en Gold certificering fra IPv6 Forums Education Certification Program. Det betyder, at hvis du får en CCNA certificering, kan du få bruge IPv6-logoet, som viser, at du har opnået IPv6 viden og færdigheder.

CCNA certificeringen er meget anerkendt i branchen og er meget efterspurgt. Den er også et springbræt til de tungere Cisco certificeringer.

CCNA ICND1 Exam
Hvis du kun er interesseret i at få en Cisco Certified Entry Network Technician (CCNET)  certificering, skal du kun bestå ICND1 eksamen.

Denne eksamen dækker de grundlæggende emner relateret til moderne netværk, dette inkluderer:
TCP / IP
IP routere
Ethernet LAN
LAN-switching

Prøven dækker også protokol viden om LAN, WAN, hardware basics og subnetting. Den introducerer dig også til Cisco Command Line Interface (CLI), som bruges til at konfigurere, overvåge og problemløse Cisco-enheder.

Den vil bestå af 40 til 50 spørgsmål. De kan være multiple-choice, drag-and-drop og hands-on sims, simlets og testlets. I modsætning til andre eksamener, vil du ikke kunne springe spørgsmål over og gå tilbage senere. Prøven skal færdiggøres indenfor 90 minutter.

CCNA ICND2 Eksamen
Denne eksamen fortsætter hvor ICND1 eksamen slipper, med større dybde og et større antal konfigurationer.

Denne eksamen dækker mere avancerede emner relateret til moderne netværk, dette inkluderer:

Advanced LAN-switching – såsom Spanning Tree-protokoller, VLANs og VLAN trunking
Advanced IP subnetting – herunder variabel længde undernetmasker
Advanced routing-protokol – som EIGRP og OSPF

Den vil bestå af 40 til 50 spørgsmål. De kan være multiple-choice, drag-and-drop, og hands-on sims, simlets og testlets. Ligesom ICND2 eksamen, vil du ikke kunne springe spørgsmål over og gå tilbage senere. Prøven skal gøres færdig indenfor 90 minutter.

CCNA 640-802 eksamen
Som nævnt tidigere, har du mulighed for at tage denne længere eksamen i stedet for at tage ICND1 og ICND2 eksamenerne.

Denne eksamen dækker emner relateret til moderne netværk, dette inkluderer:
TCP / IP
IP routing og adressering
Cisco router og switch CLI
LAN-switching
WLAN’er
Spanning Tree-protokoller
VLANs og VLAN trunking
RIP, EIGRP, OSPF
NAT

Den vil bestå af 45 til 50 spørgsmål. Det kan være multiple-choice, drag-and-drop og hands-on sims, simlets og testlets. Ligesom med icnd eksamenerne, vil du ikke kunne springe spørgsmål over og gå tilbage senere. Prøven skal færdiggøres indenfor 90 minutter.

Tips til vanskelige områder af eksamen
Følgende emner er dem, der synes at være det sværeste for studerende, så her er nogle tips til at håndtere dem:

IP subnetting – Dette er en udfordring, fordi det er svært at fortolke terminologien og mestre det matematiske grundlag som ligger bag. Du skal eksempelvis huske, hvilke processer du skal anvende og vide, hvordan man bruger dem og anvender IP-adressering og routing koncepter mens du arbejder med matematikken.

Tid – Det er helt afgørende at styre din tid til eksamen. Som allerede nævnt, vil du ikke have mulighed for at springe et spørgsmål over og gå tilbage til det senere, så hvert spørgsmål gælder. SIM, simlets og testlets kan også tage meget lang tid.

Hands-on – SIM, simlets og testlets kræver, at du har en god forståelse af hands-on anvendelse af at kommandoskrivning på Cisco router eller CLI.

Variable Length Subnet Masks (VLSM)- Dette åbner mulighed for subnets med overlappede adresseområder, der ikke er lette at identificere.

Spanning Tree Protocol – De fleste har STP aktiveret og det virker uden ret meget indblanding, men derfor kan alligevel være vanskeligt at forstå det fuldt ud.

Access Control Lists (ACLs) – At forstå, hvordan man matcher TCP-og UDP-portnumre, både kilde og destination kan være ganske vanskeligt.

Forberedelses Tips
Før du går i gang med disse eksamener, kan det anbefales, at du øver dig med kommandoerne i CLI. Bliv fortrolig med konfigurationerne og brug tid på at forstår routeren og skifte kommandoer. Det anbefales også, at du øver dig i subnetting. Du kan med fordel bruge Cisco´s Learning Network (learningnetwork.cisco.com).

Vi anbefaler at læse CCENT/CCNA ICND1 640-822 Official Exam Certification Guide (ISBN: 1-58720-425-8) and the CCNA ICND2 640-822 Official Cert Guide (ISBN: 1-58720-435-5). Prøv også og deltage i en studiekreds for at studere til eksamen. Diskussion af emnerne med andre vil hjælpe dig huske materialet.

Er du mere stemt for at blive forberedt og certificeret hurtigt og med certificeringsgaranti – kan du overveje Firebrands 5 dages CCNA kursus inkl. Certificering : http://www.firebrandtraining.dk/kurser/cisco/ccna

Held og lykke

Reklamer

Written by Firebrand Training

november 28, 2012 hos 8:21 am

Lagt i Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: