Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Et skridt tættere på at være ‘unhackable’

leave a comment »

Forskere har fundet en måde at beskytte telekommunikationsnet på, ved hjælp af kvantekryptografi uden brug af dedikerede optiske fiberforbindelser.

Idéen blev udviklet af Cambridge University´s  ingeniører i Storbritannien og af Toshibas europæiske forskningslaboratorium. Det tager alting et skridt tættere på, hvad der nu kaldes ‘unhackable «. (Og projektet inkluderer kreditkorttransaktioner!)

Men hvad er det kvantekryptografi?

Kvantekryptografi er blevet udviklet fra reglerne i kvanteteorien for at skabe, hvad der kan være ubrydelige koder, der endda kan vise, hvis nogen har rodet med dem.

Denne teknik anvendes allerede af regeringer og militæret, men et problemerne med teknikken er, at kvante-nøglerne til at kode og afkode information skulle sendes på enkelte fotoner (partikler af lys) på tværs af en optisk fiber adskilt fra den linje der bærer selve dataene. Det var derfor meget kompliceret og dyrt. Men det har ændret sig nu.

Andrew Shields fra Toshiba Research i Cambridge har udtalt: “Kravet om separate fibre har stærkt begrænset anvendelsen af kvantekryptografi, fordi ubrugte fibre ikke altid er til rådighed for at sende de enkelte fotoner, og selv når de er, kan de være uoverkommeligt dyre  “.

“Nu har vi så vist, at de enkelte foton og data-signaler kan sendes ved hjælp af forskellige bølgelængder men på en og samme fiber.”

Toshiba-systemet, som er skitseret i forskning offentliggjort i tidsskriftet Physical Review X, kræver stadig en avanceret detektor, der opfanger krypteringsnøglen i et tidsvindue på blot 100 milliontedele af et mikro-sekund, på det forventede ankomsttidspunkt for de enkelte fotoner.

Detektoren er i stand til at bortfiltrere “støj” i fiberen, som skyldes dataene selv at undgå omkostningerne ved dedikerede optiske fibre linjer.

Tidligere kunne kvantekryptografi kun arbejde på delte optiske fibre, men kun på korte afstande, med lav kapacitet eller med data der kun bevæger sig i én retning.

Forskerne fortæller, at deres system kan flytte data frem og tilbage over 50 km med kryptering.

Lær om Kryptografi

Muligheder indenfor it-sikkerhed dukker op overalt! Tag eksempelvis en af nedenstående og lær om kryptografi.

Certified Information Systems Security Professional (CISSP)

CISSP tilbydes af (ISC) 2, en af de højt respekterede leverandører. CISSP fagfolk er altid  efterspurgt og dokumenterer din viden og færdighed indenfor it-sikkerhed.

Certificeringen er velkendt indenfor IT-sikkerhedssamfundet og dokumenterer en stærk forståelse af sikkerhedspolitiske begreber og de involverede metoder. CISSP er også blevet et krav i mange virksomheder for at få ansættelse i deres it-sikkerheds team.

CompTIA Security +

Security+ certificeringen tilbydes af The Computing Technology Industry Association (CompTIA). Denne certificering dokumenterer, at du har en solid viden om sikkerhedsmæssige begreber, kryptografi og adgangskontrol samt kendskab til værktøjer og procedurer i forhold til sikkerhedshændelser.

Du vil også lære om disaster recovery metoder, risikostyring og compliance og operationel sikkerhed. Denne viden hjælper dig med at forudse og forebygge cyberangreb, og effektivt håndtere sikkerhedshændelser.

Den er almindeligt anerkendt i branchen, og mange virksomheder har gjort Security + til et krav i deres it-afdeling.

Reklamer

Written by Firebrand Training

november 30, 2012 hos 10:23 am

Lagt i Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: