Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Dagbog fra SQL 2012

leave a comment »

Rowan Troy, som tager MCSA: SQL 2012 certificeringen hos Firebrand, har taget sig tid til at blogge om sine erfaringer på det intensive 9 dages kursus.

Dag 1
Det var en tidlig start den første dag, Morgenmad venter i hotellets restaurant, og hvis det er ligesom det var, sidste gang jeg var her, vil det være GOD morgenmad. Firebrand vil give dig forskellige muligheder for gode sager, men pas på! Du skal bruge energi til det accelererede tempo, så få nogle langsomme kulhydrater.

Det lykkedes os at komme igennem 7 moduler i dag. Hvis du skulle have været igennem de samme 7 moduler på et ordinært kursus, ville det have taget 3 dage for bare en enkelt eksamen! Microsoft har nogle gange en tendens til at skære tingene ud i pap, men Firebrand tager gentagelserne ud af det officielle pensum og bruger tid på det væsentlige.

Urene bliver stillet tilbage i dag, så vi får en ekstra time i sengen, eller en ekstra time til at læse, nu hvor vi er færdige med labs kl. 22.00.

Logger af!

Dag 2
Dag 2 er altid en barsk dag for mig, selvom jeg har været her 5 gange nu. Du vågner op og indser, at du stadig er her, spekulerer på, om du rent faktisk har lært noget på den første dag, og om du kan huske noget som helst. Mine medstuderende mærker også den træthed, der kommer med al den læring i din over-trætte hjerne. En gode ide, er gennemgå gårsdagens moduler, det er med til at sætte gang i hovedet igen. Morgenmaden var god og stor igen, bare så du ved det.

Det lykkedes os at komme igennem 8 moduler i dag, hvilket er helt overvældende. Jeg ved, at der vil være nogle læsere, der mener, at det ikke er muligt, men hvis du tage et kig på mængden af gentagelser i materialet og fjerner de fleste af dem og dertil lægger en 12 timers kursusdag (svarende til 2 dage på ordinær uddannelse!) så hænger det fint sammen. Vi er allerede begyndt at tale om den den første eksamen selvom der er en hel dag til. Alle er spændte på hvor svær den egentlig bliver.

Det er første gang kurset kører og der er endnu ikke så meget undervisningsmateriale klar, som jeg ellers havde ønsket mig.. Firebrand giver dig altid de Officielle Microsoft materialer som er værdifulde værktøjer til at læse op med, når du har gennemført dagens labs (eller bare træt af dem), og du hellere vil tilbage til dit værelse for at studere på din egen måde og i dit eget tempo. Desværre er kurset og eksamen bare så ny, at selv Microsoft er noget bagefter i produktionen af egnet læsestof. Firebrand har heldigvis taget sig tid til at finde alternative bøger og bruge dem også.

Dag 3 er på vej og igen er den 23.00 så det er tid til at gå til køjs og få noget energi tilbage klar til at slutte det første eksamensspor og begynde revisionen …

Dag 3
Dag 3 startede ret godt, vi fortsatte med kursets indhold og når man ved, at der ikke mangler ret meget indhold, får man fornemmelsen af at bygge op til den første eksamen.
Jeg er tilfældigvis kommet herop denne gang, med den sidste del af en influenza i kroppen og jeg følte mig faktisk dårlig hele dagen. Alligevel lykkedes det mig at udføre komplekse opgaver i laboratorierne som på en eller anden måde fik mig til at glemme alt om min forkølelse og gav mig noget at fokusere på. Det er sandt, hvad de siger: Gør noget kontinuerligt som engagerer hjernen non-stop og så glemmer du verden omkring dig.

Jeg har ikke nævnt frokost eller middag endnu, da morgenmaden er efter min mening det vigtigste måltid på dagen, men som altid er det fremragende ordentlige fødevarer og jeg håber, at det fortsætter på denne måde. Du har brug for det når du skal håndtere Transact SQL og de mange vinduer og pop-up´s, som vi står over for hver dag. Det bliver ikke lettere at holde trit med det hurtige tempo der præger Microsoft-teknologierne.

Eksamen er i morgen, så jeg har brug for søvn. Jeg vil stå meget tidligt op for at repetere en gang mere, inden vi mødes 09:30 og gør klar til 10:00 eksamen. Jeg kom her med ingenting, men hvis jeg tager afsted herfra med en eksamen, ville det betyde en masse. Der er nogle af de andre, der skal rapportere deres resultater direkte til deres arbejdsgiver og de har selvfølgelig et andet pres end jeg har.

Godnat!

Kom tilbage i næste uge og se om han består …

Reklamer

Written by Firebrand Training

december 7, 2012 hos 8:47 am

Lagt i Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: