Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

5 gode grunde til at vælge Microsoft Lync 2013

leave a comment »

Lync 2013 har en række fordele, som virksomheder kan drage fordel af, for at gøre intern og ekstern kommunikation mere effektiv.

Lync, der følger med Office 365 Business abonnementer, er Microsofts server platform til unified communications. I sit tidligere liv, var den kendt som Office Communications Server. Lync binder real-time oplysninger om tilstedeværelse sammen med instant messaging, videokonferencer, og talekommunikation, og den kan integreres med Exchange e-mail og Microsoft Office-programmer.

Her er 5 gode grunde til at implementere Lync 2013:

1. HD videokonference
Lync 2013 leverer understøttelse af 1080p HD opløsning til videokonferencer, så deltagerne har en skarp, klar skærm. Lync 2013 bruger standard video codecs såsom H.264 SVC for at give kompatibilitet på tværs af en bredere vifte af platforme og enheder og give større fleksibilitet i forhold til, hvordan video leveres.

2. Mobile Apps
Microsoft har udviklet Lync Mobile apps til Windows Phone, iOS og Android, så Lync kommunikation er tilgængelig næsten overalt. Lync Mobile apps giver brugerne mulighed for instant messaging, samtaler, eller deltagelse i Lync møder stort set overalt.

Tvær-platform tilgangen er blevet en trend for Microsoft, og det er en vigtig en. Microsoft ville naturligvis foretrække, at alle valgte Windows Phone, men virkeligheden er, at Windows Phone har en relativt lille markedsandel, mens det store flertal af smartphones og tablets bruger iOS eller Android. Microsoft gør derfor klogt i at tilvejebringe værktøjer, der sikrer at kunderne stoler på Microsoft-software, uanset hvilken platform de vælger. Lync 2013 integrerer problemfrit med Skype.

3. Web app
Ud over den egentlige Lync klientsoftware, og Lync Mobile apps har Microsoft også indført en Web app til Lync 2013. Brugere kan tilmelde sig Lync møder fra Windows eller Mac OS X via en webbrowser, og stadig have adgang til alle funktionerne i Lync, herunder HD-video, VoIP (Voice over IP), instant messaging og deling af skrivebord.

4. Skype
Så stor som Lync ellers er, vil du løbe ind i masser af partnere, leverandører og kunder, der ikke bruger det. Skype, på den anden side, er et udbredt og gratis kommunikationsværktøj – og Microsoft ejer det. Lync har altid givet mulighed for at integrere og kommunikere med Windows Live Messenger, men Microsoft udfaser denne platform og anvender i stedet Skype. Lync 2013 udvider kommunikation til Skype med tilstedeværelse, instant messaging og voice kapaciteter.

5. Office 365
Lync 2013 er en del af i Office 365 Small Business Premium.

Små og mellemstore virksomheder – eller endda større virksomheder for den sags skyld – kan drage fordel af Lync 2013 som en del af det nye Office 365 tilbud. Lync er ikke en del af standard Office 365 Home Premium , men for et mindre beløb kan man opgradere til Office 365 Small Business Premium der bla. tilbyder Lync, samt Exchange og SharePoint i hostede versioner, der er understøttet af Microsoft selv, så du ikke behøver at investere i eller administrere backend server-infrastruktur selv.

Office 365 elementet er velsagtens det mest overbevisende aspekt af Lync 2013. Der er andre videokonference-løsninger, ligesom Cisco WebEx eller Citrix GoToMeeting, men de kan være dyre og kun indeholde videokonference delen. Office 365 giver mening for de fleste erhvervskunder, og tilføjelsen af ​​Lync, Exchange og SharePoint ved en opgradering giver endnu større værdi.225772-office365_lync_180_original

Microsoft har også lavet nogle væsentlige forbedringer i udseendet og fornemmelsen af ​​Lync 2013, som gør det lettere at holde Lync møder og præsentere en renere, mere intuitiv grænseflade til brugerne. For nogle virksomheder kan Skype alene være nok, men virksomheder, der ønsker mere robust og omfattende kommunikationsværktøjer, bør tage et kig på hvad Lync 2013 har at byde på.

Certificeringen indenfor Lync 2013 er en MCSE. Læs mere hér: Microsoft MCSE: Communication kursus.

Reklamer

Written by Firebrand Training

marts 18, 2013 hos 1:29 pm

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: