Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Hvordan skal man afgøre om Windows 8 er en succes?

leave a comment »

Du kan finde kloge hoveder, der forudser, at Windows 8 vil lykkes. Og du kan finde kloge hoveder – masser af dem – der forudser, at det vil fejle.

Men i virkeligheden betyder deres meninger ikke så meget. Windows 8´s skæbne hviler i hænderne på millioner af forbrugere, som for det store flertals vedkommende ikke var voldsomt interesserede ved lanceringen.

Når folk spørger os, om vi tror der er fremtid i Windows 8 – må man sige, undvigende, at det er ret svært at regne ud. Der er jo ikke mange, der faktisk ved, hvor mange der er installeret og implementeret.

Så i stedet for give prognoser om Windows 8 fremtid, er det måske bedre at blive overrasket af, hvad der sker. Men her er et par tips til alle, der ønsker at bedømme, hvordan det går:

Lad være med at dømme efter Windows salgstal. Windows 8 er Windows, så det kommer med langt de fleste computere, der starter i dag, uanset hvad. Så det faktum, at Microsoft kommer til at flytte en masse enheder er ikke i sig selv et tegn på, at forbrugerne er vilde med opgraderingen. (Windows Vista var måske ikke den største succes, men det solgte i imponerende stort tal.)

Læg mærke til pc salgstal. De har været træge i et stykke tid, men en teori hævder, de næste par kvartaler viser en forbedring, og det kan betyde, at Windows 8 alligevel gør forbrugerne interesserede i pc’er igen.

Tal med venner og familie. Alle dem, der ikke er tech-entusiaster, i hvert fald. Deres reaktioner på Windows 8, for eller imod, vil gøre mere for at bestemme produktets skæbne end nogen anden enkelt faktor. Det er fascinerende at høre deres meninger i det lange løb. Elsker de det, hader de det eller forstår de det bare ikke. Og i hvilken grad, ser de fraværet af den elskede Start-knap som en provokation.

Kig efter killer apps. Da Windows var ung, tilbage i 1980’erne, var det applikationer såsom Excel, der overbeviste DOS-brugere om, at det her nye og radikalt anderledes miljø var værd at tage til sig. Windows 8 skal have programmer, der er så overbevisende, at et stort antal mennesker vil tænke “Det her kan jeg ikke undvære.”

Hold øje med PC design. Hardware producenter har gjort et temmelig godt stykke arbejde med at sætte det nye styresystem på computere designet til det – dem med touchscreens, aftagelige tastaturer og andre nye funktioner. Samtidig, fortsætter de med at lave mange almindelige pc’er. Hvis forbrugerne snupper de nye-og-innovative maskiner, vil det selvfølgelig være bedre nyheder for Windows 8 end hvis de er tilbøjelige til at holde fast i de konventionelle maskiner.

Lær mærke til Surface succes, eller mangel på samme. Surface vil sandsynligvis kun repræsentere en lille brøkdel af det samlede Windows 8 salg, men det er Windows 8 Surface – der er designet til at være det ultimative udtryk for, hvad det forsøger at gøre med dette operativsystem. (og ja, Surface til Windows RT, er teknisk set ikke en Windows 8-enhed. Men det er for forvirrende at hævde, at det er noget helt andet.)

Microsoft sælger Surface direkte til forbrugerne, så den eneste måde, vi får hårde tal om salget er, hvis de vælger at offentliggøre dem. Men uanset hvad Microsoft vælger at sige, vil det være muligt at få en vag fornemmelse af, hvordan Surface gør sig. Hvis du ofte ser folk bruger det på fly og i cafe´er er det et lovende tegn, men hvis du aldrig ser ud til at dukke op, kunne det være ildevarslende.

Vær tålmodig. Det tager et stykke tid, indtil forbrugere og udviklere vænner sig til de grundlæggende ændringer til et operativsystem, der ikke har set meget fundamental ændring i årevis. Og selv folk, der er fascineret af den grundlæggende idé kan synes, at det er smartest at læne sig tilbage og se, hvordan det går. Hvis du tror, ​​at du kan komme til nogen endelige konklusioner om Windows 8 langsigtede perspektiver allerede nu, er du sikkert for tidligt ude. Situationen kan være hvad som helst, hvis man ser et år frem

Helt tilbage i oktober 2012, da vores Robert Chapman tog Windows 8 med på en Europa tur for at teste den, tænkte vi: Det ser sjovt ud og  det er stadig det ord, jeg forbinder med det nye operativsystem og det er den eneste forudsigelse om Windows 8, som virker ret sikker.

Se meget mere om Windows 8 og den nye certificering hér: https://blog.firebrandtraining.dk/2012/11/14/alt-om-den-nye-windows-8-certificering/

Reklamer

Written by Firebrand Training

marts 22, 2013 hos 11:51 am

Lagt i Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: