Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Debugging i NAV 2013 duer

leave a comment »

Af natur er jeg pessimist. I en enhver situation har jeg en tendens til at lede efter problemer og pege dem ud. Men siden målet med det, altid er at løse problemerne og efterlade en bedre situation end jeg fandt, synes jeg faktisk at pessimismen er en rigtig fin egenskab.

En af de ting, som fodrer pessimismen er gentagelser af fejl eller undladelsen af at gøre noget ved tingene. En af den slags ting, er udgivelser af nye Dynamics NAV versioner. Hver gang der kommer en ny version, håber jeg, at Nav udviklerne fortæller om bedre værktøjer over hele linjen, men i meget lang tid har det ømme punkt været debuggeren.

Helt tilbage i begyndelsen, inden version 2.5, var debuggeren ikke meget værd og der fandtes faktisk indtil flere, og bedre alternativer. Der er heldigvis sket mange forbedringer med debuggeren siden 2.5, men NAV 2009 versionen var alligevel en skuffelse. Den eneste måde man kunne bruge til at debugge RTC, var med et workaround med Visual Studio debuggeren. Så når man tager alle de tidligere erfaringer i betragtning, var forventningerne til NAV 2013 debugger´en skruet godt ned.

Man forstår jo godt,  at debuggeren tidligere ikke kunne have højeste prioritet i NAV udviklingsteamet, men nu da Classic komponenterne alligevel skulle udgå, gav det sikkert mening med en ny og bedre debugger

Resultatet er ærlig talt imponerende og NAV udviklingsteamet har leveret noget, der er langt bedre end nogen med rimelighed kunne forvente. Den nye debugger er et fantastisk værktøj, der giver NAV udviklerne masser af fleksibilitet. Ikke alene kan enhver type af session afbrydes på et hvilket som helst Service Tier, man kan endda ændre udseendet for debuggeren og tilpasse det til ens egne præferencer.

Se mere om NAV 2013 debuggeren på  Youtube videon hér, hvis du vil vide mere.

Reklamer

Written by Firebrand Training

april 16, 2013 hos 11:01 am

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: