Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Hvad gør man, når projekter bliver ved at fejle

leave a comment »

Af Stefano Capaldo

Projekter der fejler, bliver forsinkede eller overskrider budgetter koster milliarder i tabte indtægter og omkostninger.

Overalt i verden ser man at hårdt tjente ressourcer bliver investeret i projekter, der forsinkes, koster mere end de burde eller fuldstændigt fejler.

Et studie fra British Computer Society har undersøgt 214 store it-projekter i løbet af en periode på syv år og fandt, at næsten en fjerdedel af alle projekter (23,8 procent) blev annulleret, før de overhovedet blev sat i gang.

En nyere IDC rapport viser samstemmende, at 25 procent af de undersøgte it-projekter mislykkes fuldstændigt. Den viste også, at 20-25 procent ikke giver overskud overhovedet.

Den første tanke er vel, at problemet må ligge hos programmører og kodere. Men når man graver ned i tallene finder man, at det faktisk er i selve projektledelsen problemet ligger. Statistikken viser, at 54 procent af it-projekt fiaskoerne kan tilskrives projektledelse, mens kun 3% kan tilskrives tekniske udfordringer.

Den indlysende løsning er selvfølgelig at gøre noget ved projektledelsen, men hvad? Svaret er ifølge IDC, at investere i uddannelse.
8744608800_13a6328292_o
IDC forskning viser (se grafen ovenfor) unægtelig en tæt sammenhæng mellem uddannelse, teamets dygtighed og projektets succes. I forhold til at forudsige projekt succes, er de tre vigtigste variable;

– Det samlede færdighedsniveau i projektgrupperne
– Den procentvise del af projektets budget der investeres i uddannelse
– Antallet af undervisningstimer pr holdmedlem

Når en af de 3 faktorer øges eller reduceres har det direkte indflydelse på projektets succes. Projekter der anvender 7% af budgettet på uddannelse er væsentligt mere vellykkede end projekter, hvor kun 4% af budgettet gik til træning. Faktisk viste undersøgelsen, at IT projektteams der opfylder de fleste eller alle deres mål, har fået 40% mere uddannelse end de teams, der opnår lille eller kun begrænset succes.

Endelig har rapporten undersøgt den type uddannelse, som holdene har modtaget og der blev fundet en tæt sammenhæng mellem projektets succes og certificering.

2 8744608788_6be01ee070_o

Undersøgelsen viste, at hver relevant certificering øger et teams præstation og 100% succesrate opnås, når over 60% af et team certificeret.

Rapporten er et wake-up call til alle, der er i gang med et stort it-projekt – eller for den sags skyld en anden type projekt. Hvis projektet skal være en succes skal teamet være uddannet til ekspert niveau, og sørg for at alle teammedlemmer er på samme niveau. Det fungerer ikke at lade nogle enkelte certificerede projektledere være ansvarlige for at løfte niveauet.

Reklamer

Written by Firebrand Training

maj 17, 2013 hos 11:52 am

Lagt i Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: