Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Data Management i den virtuelle verden

leave a comment »

Af James Mulvey

Populariteten af ​​Public Cloud tilbud er blomstret og med Microsofts ekspanderende Windows Azure, kunne det se ud som om Cloud Computing er kommet for at blive. Men der er visse ulemper og forhindringer at overvinde, hvis erhvervskunder ønsker at implementere Cloud-baseret fildeling. Et Public Cloud tilbud er godt for bredden, men det er stadig ikke sikkert nok til at overbevise CTOs hos store selskaber til at skifte. Datahåndtering i den virtuelle verden bliver derfor let en ophedet debat.

Cloud Management
Fra kæde detailbutikker og til multinationale selskaber, kan den blotte omtale af ordet ”Cloud” udfordre traditionen. Det er ofte fordi, at Cloud lader flere maskiner arbejde sammen om at dele ressourcer og plads på et netværk. Men der, hvor der er delt plads, er der også en risiko for brud på sikkerheden. Hastighed og pålidelighed er også nogle gange en bekymring for større organisationer. I skyen, opretter brugere deres egen virtuelle server fra en samlet ressource, en klynge af servere der hænger sammen og derefter partitioneres. Cloud management er derfor potentielt problematisk, fordi dens stabilitet  er afhængig af et robust fysiske miljø.

Jo flere data, brugerne skubber gennem det fælles netværk, jo større er risikoen for netværksventetid. Desuden skal virksomhedens Cloud være robust nok til at forhindre netværksventetid fra switches og routere. Selvfølgelig er alt  passeret gennem det virtuelle miljø til servere inde i en datacenter facilitet. Selv Cloud-udbydere har brug for sådan en facilitet til at huse, administrere og vedligeholde denne klynge af Cloud-servere i et forsøg på at forhindre nedetid og øge sikkerheden på alle niveauer, det fysiske og det virtuelle plan. Så spørgsmålet om sikkerhed og ydeevne i skyen, det være sig Public eller en privat Cloud, er stadig allestedsnærværende. Så hvor efterlader det os?

Cloud versus tradition
Tænk på det sådan her: Hver online transaktion vil på et tidspunkt nå frem til en fysisk server. Spørgsmålet er, om du virkelig ønsker dine penge eller dyrebare data håndteret en Public Cloud løsning uden et robust niveau af sikkerhed? Eksperter hævder, at risikoen ikke er meget mere end hvad vi er vant til, når vi logger ind i vores Gmail-konti. Så vi behøver i virkeligheden ikke at bekymre os om risikoen. I sidste ende, vil fordelene ved ting som Windows Azure (eller Gmail for den sags skyld), langt opveje risikoen for eventuelle brud på datasikkerheden. Men CTOs på store virksomheder vil nok se skyen som en overhængende trussel mod den daglige drift på grund af disse risici. Og indtil denne fine teknologi kommer hele vejen rundt og forbedrer koblingsudstyr, firewalls og virtuel sikkerhed, er det nok bedst at holde sig til traditionen.

Om forfatteren: James Mulvey, et forfatter og blog direktør på Colocation Amerika.

Reklamer

Written by Firebrand Training

maj 29, 2013 hos 9:04 am

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: