Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Det ene Tweet der bragte aktimarkedet i knæ

leave a comment »

Om morgenen den 23. april sendte Associated Press Agency et foruroligende Tweet til verden: “Breaking: To eksplosioner i Det Hvide Hus og Barack Obama er såret “.

Associated Press Twitter hacket
Inden for få minutter, blev den besked retweeted tusindvis af gange, og New York Stock Exchange gik i alarmberedskab, mens trader´ne afventede virkningen af ​​nyheden på økonomien. Dow Jones Industrial Average, der samler de øverste amerikanske børsnoterede selskabers aktiekurser faldt med 100 point og aktiemarkedet var i kaos.

Der gik ikke ret længe før Det Hvide Hus sendte et dementi og bekræftede over for pressen, at intet var hændt og så vendte markedet ret hurtigst tilbage til normalen. Derefter blev hurtigt klart, at AP´s  twitter-konto var blevet hacket. En gruppe, der kalder sig selv den syriske Electronic hær har taget ansvaret for hacket. De siges, at støtte den syriske præsident Bashar al-Assad og har angrebet flere medier som eksempelvis BBC og Guardian.

Efter en del research af IT-sikkerheds professionelle, fandt de, at det var en “imponerende godt lavet phishing email” sendt til en journalist hos AP, der gav hackerne mulighed for at udtrække data og adgangskoden for AP´s officielle Twitter konto.

En finansiel Trader sagde, at efter at have læst tweetet fik han samme følelse, som da han hørte om 11. september angrebene. Han tilføjede: “Da jeg indså, at det var et falsk tweet blev jeg både irriteret og vred over, hvor sårbart markedet egentlig er og hvor let det kan manipuleres.”

Angrebet på AP´s Twitter konto, gav et skræmmende indblik i, hvor let det er for hackere at stjæle oplysninger fra en central operatør indenfor global økonomi. Alle medarbejderne hos AP er siden blevet orienteret om internetsikkerhed og phishing-angreb.

Angrebet bringer selvfølgelig spørgsmålet frem, om hvorvidt, regeringer og medier verden over, er forberedt og klar til lignende angreb.

Reklamer

Written by Firebrand Training

juni 10, 2013 hos 10:50 am

Lagt i Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: