Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Cloud sikkerhedshuller: “Hele mit digitale liv blev ødelagt”

leave a comment »

Mange har haft en del bekymringer om sikkerheden i Cloud og de ​​bekymringer bliver desværre en realitet for mange ofre.

Ideen med skyen er jo at gemme alt på ét sted, og den indlysende downside ved det er selvfølgelig, at det gør alting meget mere sårbart i forhold til tyveri. Og alting er i dette tilfælde, virkelig ALT.

Bekymringen vokser kun, idet Cloud udbredes overalt med blandt andet Apples iCloud, Amazon´s AWS, Google´s løsninger og Microsofts Cloudbaserede Windows 8.

Så hvis Cloud sikkerheden ikke er i orden, vil mange komme til at lide samme skæbne som ”Wired” bloggeren Mat Honan, da han fik sit “digitale liv ødelagt i løbet af kun 1 time”.

Hans historie eksponerer flere sikkerhedsprocedure fejl i mange kundeservice systemer – i dette tilfælde Apple og Amazon.

Det eneste hackerne skulle gøre, var at kontakte Apple support, som gav dem adgang til Mat´s iCloud konto.

Derefter kontaktede de Amazon support, der gav dem adgang til små dele af følsomme oplysninger, såsom de 4 sidste cifre i hans kreditkort nummer.

Disse 4 cifre blev derefter brugt til at passere Apple´s sikkerhedsspørgsmål og få yderligere oplysninger, som førte til det følgende kaos.

“Først blev min Google-konto overtaget, og derefter slettet. Så blev min Twitter-konto overtaget og brugt til platform for at udsende racistiske og homofobiske budskaber. Og så overtog de min AppleID konto og slettede alle data på min iPhone, iPad og MacBook. ”

Læs mere om Mat Honan´s historie her.

 

Reklamer

Written by Firebrand Training

juni 27, 2013 hos 10:16 am

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: