Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Hvad er der nyt i Windows Server 2012 Networking?

leave a comment »

Microsoft har for nylig lanceret prøveversionen af deres seneste udgivelse af Server OS; Windows Server 2012 R2. Efterhånden som mange begynder at få indblik i de nye funktioner, har vi her hos Firebrand reflekteret over nogle af nyhederne i Windows Server 2012 og R2.

Et fokus på Cloud
Nogle af de store investeringer i Windows Server 2012 har været indenfor failover-klynger, virtualisering og fil-tjenester. Det er godt nok networking-relaterede funktioner, men det kan se ud til at der ikke er lagt så meget vægt på de rene Windows netværksfunktioner. En af grundene til det er sandsynligvis, at Microsoft i stigende grad er interesseret i cloud computing og at levere et operativsystem, som vil kunne indsættes i et cloud-miljø.
Men, der er sket nogle gode forbedringer i 802.1x autentificeret kablet og trådløs adgang, BranchCache, Data Center Bridging eller DCB, Domain Name System server og klient, og DHCP server og klient.

Windows Networking har en rigtig god serie om det emne, du kan læse mere om de nye forbedringer her.

Tid til at blive abstrakt…
Abstraktion er et centralt element i cloud computing, og når vi er i stand til at abstrahere netværk, databehandling og lagring fuldstændigt, er vi kommet meget tæt på at udnytte det fuldstændige potentiale i cloud computing. Microsoft har taget et stort skridt i den retning ved at indføre Hyper-V Network Virtualization.

Det handler om IPAM
IPAM er en vigtig ny funktion i Windows Server 2012. Den indbyggede IPAM funktion vil kunne spare virksomhederne penge og sikre en bedre kompatibilitet og IPAM har efter vores mening, potentiale til at blive en af ​​de mest bredt anvendelige nye funktioner i Windows Server 2012.

Data Center Bridging (DCB)
Data Center Bridging er en vigtig teknologi til virksomheder, der ønsker at øge ydeevnen og reducere administrative omkostninger. Microsofts implementering af DCB i Windows Server 2012, vil gøre det lettere og billigere at implementere på Windows-baserede netværk.

Hvad bliver det næste?
Mens du orienterer dig alle de nye funktioner i Server 2012, ser vi nærmere på SQL Server 2014 og System Center 2012 R2 i de kommende uger.

Reklamer

Written by Firebrand Training

august 13, 2013 hos 11:42 am

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: