Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Brud på datasikkerhed hænger tæt sammen med mangel på kvalificeret arbejdskraft

leave a comment »

Manglen på kvalificeret arbejdskraft indenfor IT-sikkerhed har en tæt sammenhæng til de høje forekomster af brud på datasikkerhed i følge en nylig (ISC) ² rapport: ”Global information Security Workforce Study (GISWS).”

isc2_logo_thumb230

Manglen på kvalificerede fagfolk er den største bekymring for over halvdelen (56%) af de adspurgte IT sikkerhedschefer, efterfulgt af Hacktivism (43%) og cyber-terrorisme (44%).

Rapporten konkluderer, at den store mangel på kvalificerede cyber sikkerhedsprofessionelle har en negativ virkning på organisationer og deres kunder. Den administrerende direktør for (ISC) ², Hord Tipton, sigert: “Nu, mere
end nogensinde før, ser vi en økonomisk bølgeeffekt over hele verden, som et resultat af den store mangel på kvalificeret informationssikkerhedsfolk, vi har oplevet i de seneste år.”

Ifølge rapporten skal der implementeres en tværfaglig tilgang, for at imødegå de risici der opstår ved moderne online adfærd og cloud computing. 74% af de adspurgte IT chefer mente, at der skal nye sikkerheds færdigheder til for at møde udfordringerne og 68% mente, at sociale medier udgør et sikkerhedsproblem. Hér angiver de indholdsfiltrering som den mest anvendte sikkerhedsforanstaltning.

“De cyberkriminelles forretningsmodel er under forandring i øjeblikket og derfor er informationssikkerheds folk nødt til at tilpasse deres tilgang i forhold til nye og kommende teknologier,” siger Richard Nealon, medformand (ISC) 2 Advisory Board for Europa, Mellemøsten og Asien.

“Denne undersøgelse viser, at vi er nødt til at genoverveje vores tilgang til færdigheds udfordringen. Vi er nødt til at se på problemet oppefra og ned, ikke omvendt” tilføjer den administrerende direktør John Colley.

Reklamer

Written by Firebrand Training

august 27, 2013 hos 7:43 am

Lagt i (ISC)2

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: