Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Touch ID – sikkerhedsproblemer og mangler

leave a comment »

Apples Keynote sidste tirsdag bragte ikke mange overraskelser. Selv om de ikke afslørede så mange nye produkter som forventet, fik de vigtigste, såsom iOS7 og to nye iPhones , en rimelig tid på scenen.

Der var sikkert mange der lagde mærke til de nye farver eller enkelheden i iOS7, men mange IT-pro´er og tech fans bekymrede for de mobile sikkerhedsspørgsmål der følger med  Touch -ID.

app

Hvad er det
Touch-id er navnet på Apples nye stolthed, en fingeraftryks sensor i iPhone 5S home knappen , der låser enheden via biometri. Motorola Atrix havde godt nok en fingeraftryksscanner to år før den nye iPhone , men ‘nyskabelsen ‘ lyder selvfølgelig mere spændende for mange, når de præsenteres af Apple. Men lad os sætte trends til side, og se på de potentielle fejl og risici som følger med den moderniserede home knap.

Bekymringer og mangler
Det er meningen, at Touch ID skal gemme krypteret fingeraftryksdata på enhedens A7 ARM -chip, og det vil ikke blive sendt til iCloud eller nogen af ​​Apples servere. Desuden er det blevet fremhævet, at tredjeparts-applikationer ikke vil være i stand til at gøre brug af fingeraftryksscannere nu. Men hvad vil der ske, når den dag kommer? Hvad vil der ske, når apps på en eller anden måde kan få adgang til de krypterede data? Dit fingeraftryk vil kunne misbruges fuldstændig som en adgangskode og skal vi ærlige, så er passwords noget lettere at ændre end fingeraftryk.

Udover de førnævnte mulige sikkerhedsproblemer, kan fremtidige brugere af iPhone 5S støde på yderligere irriterende fejl, såsom fingeraftrykssensoren. Forestil dig, du lige har fugtet dine hænder eller arret fingeren ved et uheld i køkkenet og pludselig kan du ikke få adgang til din telefon. Selv om firecifrede adgangskoder og password muligheder fortsat vil være til rådighed , er det helt sikkert er frustrerende ikke at kunne bruge en af ​​de mest specielle funktioner i din nye Iphone.

Mange vil gøre et forsøg
Indtil smartphonen er officielt lanceret , kan vi kun gisne om, hvordan Touch -id vil fungere i hverdagen, men én ting er sikkert: Mange af os vil udfordre den, på den ene eller anden måde.

Men hvad værre er, det vil hackere nok også.

Reklamer

Written by Firebrand Training

september 16, 2013 hos 8:30 am

Lagt i IT Security

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: