Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Windows Service Center svindlere stadig aktive

leave a comment »

Svindlere har eksisteret i lang tid og selv om de ændrer deres metoder fra tid til anden, er deres mål det samme: At få penge ud af lommen på dig.

Scenariet for denne fidus er følgende: Din telefon ringer og når du svarer, er der en person der beder om at tale med chefen, ofte med en stærk asiatisk accent. Derefter siger de: ”Jeg ringer fra Microsofts Windows Service Centre. Vi har fået en rapport fra din serviceudbyder om, at der er virus problemer på din computer.”

Lige den fidus har været brugt ret længe nu. Hvad er der specielt ved det så? Jo, denne gang ringede de til Firebrands Senior Microsoft instruktør , Mike Brown.

Mike blev ringet op af en person der, med stærk asiatisk accent, præsenterede sig som Richard Williams fra USA. Han hævdede, at have en detaljeret rapport med en omfattende liste over vira, som havde inficeret Mikes computer. Faktisk var han villig til at bevise det via telefonen. Han forklarede Mike, hvordan han skulle åbne Event Viewer for at se alle advarsels- og fejlmeddelelser, der blev skabt af de såkaldte ondsindede programmer på computeren. “Richard” kunne så berolige Mike med, at han intet havde at bekymre sig om. Den tekniske afdeling ville nemt kunne ordne det for ham og hvis problemet fortsatte, ville Mike ikke skulle betale. Men, hvis løsningen var en succes og Mike var tilfreds, skulle han bare betale en lille årlig afgift på £ 112 for at være beskyttet. Derefter fik Mike en URL-adresse, som gav ham adgang til at downloade den fil, der kræves for at bruge tjenesten .

Da bedrageren havde afsluttet sine instrukser, afslørede Mike sin identitet. Så blev han overført til en såkaldt senior manager, der begyndte at sætte spørgsmålstegn ved hans ekspertise og hurtigt afbrød opkaldet.

The Guardian i Uk har skrevet et par interessante artikler om emnet, hvis du vil vide mere. Du kan også høre et opkald i den følgende video:

Reklamer

Written by Firebrand Training

oktober 25, 2013 hos 7:41 am

Lagt i Microsoft

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: