Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

1.4 mio IT jobs til 400.000 studerende

leave a comment »

IT videnskab driver job vækst og innovation i USA, som i Norden, og overalt er der mangel på kvalificerede IT professionelle. I USA gør de noget ved det så i denne uge afholder de Science Week rettet mod unge der står foran et uddannelsesvalg. De har simpelthen oprettet et site, hvor folk som Bill Clinton og will.i.am taler om hvorfor flere skulle tage en IT faglig uddannelse. Sitet indeholder også generel information om området og rå mængder af cool e-learning – gratis – hvor man kan snuse til programmering af både spil, apps og Javascript.

Undersøgelser viser, at der i USA vil mangle 1 mio medarbejdere indenfor IT i 2020, mens deres grundskole skolesystem næsten helt mangler IT videnskabelige fag. Men hvordan skulle de unge blive interesserede og få lyst til at videreuddanne sig indenfor IT?

Vi har samme udfordringer i Norden. Der er efterspørgsel på arbejdsgiversiden efter helt specifikke tekniske kompetencer på denne ene side og på den anden side er der stor gruppe unge, der ikke kan komme ind på arbejdsmarkedet med de kompetencer de har.

Og vi er ellers dygtige til at uddanne IT folk i Danmark. Faktisk er der stor søgning til IT universitet, især fra udlændinge fra Pakistan, USA og Kina og mere end hver fjerde studerende er nu fra udlandet og andelen er stigende.

Men hvor bliver danskerne af og hvorfor underviser vi fortsat ikke i IT videnskabelige fag i grundskolerne?

Indtil IT videnskab kommer på skoleskemaet kan vi anbefale, at man tager et kig på den amerikanske Science Week side.

PS. og så vil vi i øvrigt anbefale videoerne, det er ret skægt at kode!

 

Reklamer

Written by Firebrand Training

december 13, 2013 hos 7:19 am

Lagt i Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: