Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

8 IT-sikkerheds prognoser for det nye år

leave a comment »

Håb på det bedste og forbered dig på det værste. Det er en kliche man har hørt før, men det gør den ikke mindre sand – Det er stadig en god ide at være velforberedt. I år har vi set nogle højt profilerede brud på datasikkerhed, kreativt malware og prominente arrestationer.  Efter et begivenhedsrigt 2013, er det ikke uden spænding at vi afventer 2014 og sådan har de det tilsyneladende også hos Websense , hvor de har sammensat en liste over deres prognoser for det nye år.

Mindre malware
Ifølge Websense ThreatSeeker Intelligence Cloud, vil der være mindre malware næste år. Men desværre er det ikke godt nyt, tendensen peger nemlig i retning af færre, men mere målrettede og avancerede angreb, som vil gøre sporingen mere vanskelig. For at gøre en lang historie kort, vil der komme færre angreb, men de vil være mere avancerede.

Der er et større data destruktions angreb på vej
Tidligere, har netværksangreb mest handlet om at sælge information for penge. Men i 2014 skal virksomheder være bekymrede for at hackere destruerer data i stedet. Små og mellemstore virksomheder bør holde sig vågne, fordi der ses en tendens til flere og flere såkaldte ransomware angreb, hvor der kræves løsepenge.

Cloud data over netværk
Store mængder af følsom virksomhedsinformation er blevet flyttet til skyen i de senere år. Derfor virker det oplagt og måske endda belejligt for hackere at få en ny tilgang, og gå efter cloud snarere end on-premise servere.

Magtkamp indenfor exploit kit markedet
Efter arrestationen af “Paunch”, som antages at være skaberen bag Blackhole exploit kit, vil der sandsynligvis komme en magtkamp om førerpositionen. Det forventes, at Neutrino og Redkit exploit kits vil konsolidere deres positioner i 2014.

Java vil forblive sårbar
Idet rigtig mange slutbrugere vil fortsætte med at køre ældre versioner af Java, vil de være sårbare for angreb. Næste år vil cyberkriminelle gøre en stor indsats for at udvikle nye, multi-stage angreb samtidig med at de vil gøre brug af kendte metoder selvfølgelig.

Sociale netværk
Cyberkriminelle forventes at få flere og flere ideer til at kompromittere interne netværk ved hjælp af sociale netværk som eksempelvis LinkedIn.

“Offensive” sikkerheds hændelser kan ske
Gengældelses handlinger mod (antagede) angribere er en del af de fleste offensive sikkerhedsstrategier. Men desværre sker der af og til fejl, som giver problemer for uskyldige organisationer og det vil sandsynligvis ske oftere næste år.

Se mere om IT sikkerhed hos Websense

Reklamer

Written by Firebrand Training

december 16, 2013 hos 10:32 am

Lagt i IT Security

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: