Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Hvad skal der til for at lykkes med Big data

leave a comment »

I 2014 vil rigtig mange virksomheder blive nødt til at beslutte om de vil rekruttere nye folk til at håndtere Big data eller om de vil opkvalificere nuværende data management medarbejdere. Det kan nemt blive en afgørende beslutning, for Big Data er for alvor kommet på agendaen og det vil snart blive svært at rekruttere.

Organisationer der arbejder med Big Data adskiller sig fra dem med der anvender mere traditionelle data praksis, fordi de:

– Er opmærksomme på flows i modsætning til stocks
– Baserer beslutninger på data fra data videnskabsfolk og produkt-og proces udviklere i stedet for data analytikere
– Flytter analysefunktioner fra IT til kerneforretnings- og operationelle funktioner

Hvordan fungerer det i praksis i erhvervslivet? Eksempelvis kan et selskab følge sine kunders foretrukne valg og handle rettidigt i forhold til produktion og udvikling. De har altså brug for at analysere data, der kommer ind fra eksterne kilder med det samme og ikke først senere, når de er arkiveret i en master database eller overflyttet til et data warehouse.

Selskabet får dermed brug for statistiske analyse færdigheder for at vide, hvilke spørgsmål man skal stille og hvordan man kan stille spørgsmål, som fører frem til nye processer og endda nye produkter, som virksomheden ser kommercielt potentiale i. For at nå dertil skal virksomhederne bruge folk med specifikke tekniske færdigheder og en stærk forretningsforståelse.

Hvad skal der til for at lykkes
Mange virksomheder kæmper allerede for at finde egnede medarbejdere, der har den rigtige kombination af færdigheder. Således øges konkurrencen mellem Big Data- professionelle fordi dem, der virkelig har det der skal til, får brug for at skille sig ud. Big Data står dog sjældent alene i forhold til mere traditionelle data kompetencer og derfor kræves der et bredt sæt af kompetencer og erfaring.

Big Data-færdigheder vs traditionelle færdigheder
Big Data kræver nye programmerings-og analytiske færdigheder, som nutidens typiske data analytikere mangler. De fleste af disse færdigheder falder ind under overskriften ” data videnskab”.

Centrale færdigheder er eksempelvis:
– Stærk baggrund i matematik
– Stærk baggrund i statistisk analyse
– Kendskab til statistiske programmeringssprog
– Kendskab til analyse model teknikker
– Kendskab til data emnekoder
– Evne til at eksperimentere med data

Big Data kræver også et nyt sæt af tekniske færdigheder, der ikke umiddelbart findes i dag i enterprise datacentre. Disse færdigheder omfatter data arkitektur, der omfatter opbygningen af databaser der spænder over terabytes af data, administration af software som Hadoop, ekspertise i databaser som NoSQL, Cassandra eller HBase, eller analytics programmeringssprog og faciliteter som R eller Pig.

Men Big Data kræver også et sæt af bløde færdigheder, som mange virksomheders IT afdelinger har manglet. Disse omfatter evnen til at tænke på tværs af organisationen, at være opmærksom på de ultimative behov i erhvervslivet, at vide hvilke analysespørgsmål der skal stilles for at definere de ultimative behov samt evnen til at måle og kommunikere resultater.

Reklamer

Written by Firebrand Training

januar 7, 2014 hos 7:30 am

Lagt i Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: