Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Sådan får du din PRINCE2 certificering

leave a comment »

Mange er på jagt efter en karriere indenfor projektledelse og en PRINCE2 certificering er et væsentligt skridt på vejen. Læs følgende tips, forbered dig, tag en dyb indånding og du vil sandsynligvis bestå dine eksamener.

Bliv fortrolig med konceptet
Ideelt set bør du allerede arbejde med projektledelse for at tage denne certificering. Men hvis blot du har erfaring fra en anden rolle i en projektgruppe, og du er klar til udfordringen, vil du også kunne gennemføre certificeringen. Du kan lære om baggrunden for PRINCE2 her.

Lær om de eksamenerne
Foundation Eksamen: En bestået Foundation eksamen vil dokumentere, at du kan fungere som et informeret medlem af en projektledelsesgruppe, der anvender PRINCE2. For at bestå, skal du demonstrere din forståelse af de vigtigste principper og terminologi. Du skal altså vise, at du har forstået formålet og det overordnede indhold af roller, de otte komponenter, otte processer og delprocesser samt teknikker. Du skal have 35 ud af 70 spørgsmål rigtige for at bestå din 60-minutters eksamen.

Practitioner eksamen : I Practitioner eksamen skal du vise forståelse for hvordan processer, temaer , teknikker og PRINCE2 projektledelses produkter interagerer og at du kan anvende denne viden. Du vil også skulle nævne eksempler på PRINCE2 projektledelses-produkter med hensyn til særlige forhold i et givet scenario . Eksamens mål er at teste, at du har forstået årsagerne bag processer, temaer og teknikker og kan skræddersy PRINCE2 til forskellige projekt miljøer. Du skal svare på 9 spørgsmål , som hver kan give 12 point . For at bestå Practitioner eksamen, skal du have 59 point ud af 108 .

Hvis du er nysgerrig efter hvilke spørgsmål, der kan dukke op i eksamen, kan du tage din gratis øvelsestest hér.

Beslut dig for en tidsplan og forbered dig på forhånd
Som (kommende) Projektleder , er du sikkert fremragende til at overholde deadlines. At få din PRINCE2 certificeringer et projekt, hvor tid spiller en central rolle. Hvis du beslutter dig for at studere på egen hånd, så sørg for at du sætter dig deadlines og overholder dem. Selvstudier er vanskelige og tidskrævende, men med omhyggelig planlægning og disciplin kan du lykkes. Men hvis du hellere vil slippe for stress, er du velkommen til at kontakte os.

Lær at bruge PRINCE2 Manual for Practitioner Level
I Practitioner eksamen vil du kunne bruge en manual, men lad det ikke gøre dig doven. Du bliver nødt til at kende manualen indgående, for du vil ikke have tid til at søge efter svarene. Du bliver nødt til at vide, hvor du skal lede .

– Øv dig på eksamensspørgsmål
– Lær ved at gøre . Hvis du vil sikre dig, at du består, skal du øve dig. Få din gratis test og øv dig!
– Gå ikke i panik til eksamen

Læs først gennem alt fra ende til anden. Så læs hvert spørgsmål, understreg vigtige ord og endelig, besvar det stillede spørgsmål. Tag de enkle spørgsmål først og gennemgå dine svar til sidst. Og hold øje med tiden ,den flyver , når man har det sjovt .

Held og lykke med at få din PRINCE2 certificering!

Reklamer

Written by Firebrand Training

januar 10, 2014 hos 12:30 am

Lagt i Prince2

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: