Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Sådan overbeviser du din chef om at give dig en Prince2

leave a comment »

At blive PRINCE2 certificeret vil dokumentere dine evner til at styre og organisere vellykkede projekter. Men hvordan overbeviser du chefen om at finansiere en Prince2? Først og fremmest, er det i din chefs bedste interesse, at du bliver mere kvalificeret. Jo mere dygtig du er til dit job, jo mere kan du bidrage med i din virksomhed. Herunder finder du 4 gode argumenter om værdien ved PRINCE2 som vil overbevise chefen om det fornuftige i at give dig en Prince2 certificering:

1. Hold øje med projektomfanget – det vil spare din organisation tid og penge
1 ud af 6 projekter har en ekstraudgift på 200% og en tidsplansoverskridelse på næsten 70%, ifølge en undersøgelse af Harvard Business Review. ”Scope creep” er defineret som ukontrolleret og kontinuerlig forandring eller vækst i et projekts slutdato. Det vil koste din organisation de allermest begrænsede ressourcer: tid og penge. De “foranderlige mål” er ofte et resultat af uforudsete ændringer til projektets mål og kravsspecifikation. Desværre resulterer dette typisk i overskridelser af dine oprindelige tidsplaner og budgetter. Det er et problem, som typisk accelererer efterhånden som projektet skrider frem – og du vil få meget svært ved at planlægge et projekt, der er i en konstant tilstand af forandring. Men ved hjælp af en etableret projektledelsesmetode som PRINCE2, kan du håndtere og forebygge ”Scope creep”. Emner som ”den procesbaserede tilgang”, ”Risikostyring” og ”Referencemodeller for kontrol” vil give dig værdifulde redskaber til at forvalte omfanget af forandringer. En reduktion i projektomkostninger i hele din organisation er et håndgribeligt argument for at overbevise din chef. Plus, med PRINCE2´s standardiserede metode, vil du være forberedt på at håndtere enhver uundgåelig ændring i dine projekter, og samtidig bevare dine oprindelige mål.

2. Bring klarhed til dine projekter
PRINCE2 fokuserer på at levere en afprøvet og testet ramme og metode til at styre projekter effektivt. Dine projekter vil drage fordel af en fælles og sammenhængende tilgang, som dine interessenter kan have tillid til. Du vil kunne måle succes i dine projekter inden for et standardiseret system, og du vil være i stand til at give præcise rapporter til dit projekt interessenter. Uden at være alt for afhængigt af bureaukrati, vil PRINCE2 fremme sammenhæng, løbende forbedringer og fejlhåndtering af dine projekter. PRINCE2 kan altså give en standardiseret ramme for ethvert projekt, som din organisation går i gang med. PRINCE2 giver simpelthen din organisation større kontrol med sine ressourcer. Jo tidligere du kan gå i gang med metoden, jo bedre. Færre dyre organisatoriske fejltagelser vil ske, og dem der sker kan let spores og forbedres.

3. Det er bredt anerkendt
PRINCE2 blev lanceret af den britiske regering i 1996 og er nu anerkendt som den internationale standard metode til projektstyring, fordi det rummer mange års best practice. Ifølge Arras People´s 2013 undersøgelse, har 63% af alle Projektledere en PRINCE2 certificering – det er markant flere end de konkurrerende projektledercertificeringer PMP (9%) og MSP (23%). Med over en million PRINCE2 eksamener taget på verdensplan, er det allerede anerkendt som verdens mest populære projektledelses metode.

4. Du behøver kun at tage 4 dage væk fra kontoret for at blive fuldt certificeret
PRINCE2 er opdelt i et Foundation og Practitioner niveau. Foundation lærer dig at være en del af et PRINCE2 projekt, hvorimod Practitioner fokuserer på dine evner til at lede dit eget PRINCE2 projekt. Du kan færdiggøre begge certificeringer på kun 4 dage og vende tilbage til arbejdspladsen fuldt kvalificeret til at lede et PRINCE2 team. Det vil de fleste chefer have svært ved at sige nej til.

Reklamer

Written by Firebrand Training

august 21, 2014 hos 9:03 am

Lagt i Prince2

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: