Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Dagbog fra Academy – Del 5

leave a comment »

Velkommen til Del 5 af vores nye dagbogsserie fra Firebrand Academy! Har du endnu ikke læst del 1, kan du læse den hér. Del 2 finder du hér og del 3 hér og del 4 hér.

Læs hvordan de grønne akademikere bliver forvandlet til fuldblods it-konsulenter.

Rasmus Aaen – fra JCD A/S – skriver hér om sine allerførste erfaringer med at blive NAV konsulent.

30. oktober – Første møde, dagen derpå

Det er morgen på JCD og de forskellige ledere kommer på skift hen for at høre hvordan det er gået med at ”ham den nye” har været ude og få fat i nye kunder. Det er fedt at JCDs beslutningstagere gider lytte på hvad jeg har at fortælle, det får min hjerne til at køre på højtryk. På baggrund af det jeg har lært på første kursus modul om NAV 2013 og det vi hørte fra Microsoft på intro dagen, har jeg fået en idé.

Jeg har flere gange, i løbet af min uddannelse, deltaget i forskellige arrangementer for iværksættere og jeg ved af erfaring at de bedste idéer kommer hvis man snakker med andre om dem. Derfor griber jeg muligheden for at fortælle mine ledere om mine tanker og hører hvad de synes. Jeg får lov til at bruge nogle timer på at beskrive mine tanker som et projektforslag og jeg tænker for mig selv, at det er fedt at arbejde i et miljø, hvor man tør gribe en mulighed for at se hvor den bærer hen.

Resten af dagen går med at jeg får beskrevet opgaverne fra gårsdagens kunde og jeg får meldt tilbage til kunden omkring mulighederne for at løse deres problemer. Derefter går resten af dagen på at lave en forretnings model og en beskrivelse af idéen, det opsluger mig fuldstændig og jeg glemmer helt at holde pauser. Det er underligt, når alle de ting man har lært går op i en højere enhed og endnu federe at mærke folk sætter pris på den erfaring man har.

 3. november – Kursus modul 2?
Jeg skulle egentlig have været i Sverige til modul 2 nu, men jeg har aftalt med Firebrand at jeg venter med at tage af sted, fordi min kæreste havde termin i går (d. 2. november). Jeg havde allerede tilbage i juli snakket med Firebrand og JCD om min bekymring ved at skulle vente helt til oktober med at starte på kurset, fordi jeg kunne regne ud, at det ville komme til at ligge oven i min barsel. Både JCD og Firebrand har stor forståelse for min situation og vi aftaler, at jeg kan vente til efter nytår med at tage modul 2.

Nu er det mandag igen og jeg fortsætter hvor jeg slap i sidste uge, med at undersøge mulighederne for min forretnings idé. Selvom der er nok at lave, er min kæreste hele tiden i baghovedet og jeg kan ikke lade være med at blive en smule paranoid hver gang telefonen vibrerer. Jeg knokler for at få planen for min idé færdig, da den skal fremlægges for min leder på torsdag. Jeg er vildt spændt på hvordan det bliver taget imod og håber at han stadig synes det er en god ide.

P.S. Jeg håber, at der er nogle ledere rundt omkring i de danske virksomheder, der læser det her og tager ved lære af min leder. Der er så mange unge mennesker, der har en drøm om at finde på noget der kan skabe værdi for andre. Jeg har været med til adskillige arrangementer, hvor unge mennesker finder sammen for at dele deres idéer med hinanden og få nye idéer. Selvom det er få der har evnerne og modet til selv at starte virksomhed, så har vi stadig tankerne og idéerne. Brug os til at komme med idéer til at udvikle jeres virksomheder. Vi har stadig vores blanke lærred og vi er ikke farvede af hvordan man ”altid har gjort”, tag os med ind i diskussionerne og lyt til hvad vi har af forslag eller spørgsmål. Det kan godt være, at vi ikke altid ved hvad det er vi snakker om, men vi ved hvordan vi skal gribe problemer an og hvordan man skal undersøge dem til bunds, for vi har trods alt brugt flere år på universitet på at gøre præcis det. Selvom jeg i dag kun har været ansat her i én måned føler jeg at der bliver lyttet til mig og det giver min hjerne frit spil til at være kreativ og til at undre, hvilket forhåbentligt kan være med til at sætte præg på JCDs fremtid.

Vil du vide mere om Firebrand Academy – Læs videre hér

 

Reklamer

Written by Firebrand Training

januar 22, 2015 hos 8:03 am

Lagt i Academy

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: