Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

4 ting, du skal vide for at bestå din TOGAF eksamen

leave a comment »

TOGAF er den mest pålidelige enterprise arkitektur standard, som anvendes af verdens førende organisationer. Ved at bruge TOGAF i din organisation, vil du være i stand til at udvikle en EA, der er fleksibel, sammenhængende og baseret på bedste praksis.

For at dokumentere, at du ved hvordan man implementerer en TOGAF EA, har du brug for en certificering. Og for at få den, skal du bestå både Level 1 & Level 2 TOGAF eksamener. Du vil få brug for at arbejde hårdt og at kende materialet indgående, det er der ingen vej udenom. Hvis du dumper én af eksamenerne vil du ikke kunne blive certificeret (men du kan nøjes med at gentage den eksamen du er dumpet).

Så for at hjælpe dig på vej til en af de gode IT-Arkitekt roller, finder du her 4 tips til at forberede dig på at bestå dine TOGAF 9.1 eksamener.

1. Hold styr på tiden
Du har en fast mængde tid til at færdiggøre spørgsmålene i dine TOGAF eksamener. Når uret starter, kan det ikke sættes på pause. For at få mest muligt ud af din tid, skal du vide hvad du vil møde i Level 1: 60 minutter og 40 multiple choice-spørgsmål

Level 2: 90 minutter og 8 scenarie spørgsmål

Du bliver nødt til at holde øje med uret for at sikre du er på sporet. I level 1 eksamen, har du kun gennemsnitligt 90 sekunder pr spørgsmål til at tage en beslutning. Så, hvis du tøver for længe ved et spørgsmål, kan du ende med at haste igennem (eller endda mangle) de sidste spørgsmål.

Hvis du når igennem level 1 med tid til overs, er der ingen mening i at skynde dig til level 2. Du vil ikke få mere tid til level 2, og du vil ikke kunne vende tilbage til level 1 og gøre ændringer.

2. Spild ikke tid på spørgsmål, du ikke kan besvare
Der er ingen mening i at bruge ekstra tid på de mere vanskelige spørgsmål, hvis der er lettere spørgsmål, som du kan besvare (de er alle værd det samme værd!).

Undgå dette ved først at besvare de spørgsmål, du kan besvare, da det vil give dig mere tid til de mere komplicerede spørgsmål. Markér dem, du ikke kan besvare hurtigt (hvis du absolut ikke kan svare på det, så giv dit bedste gæt), og efter det sidste spørgsmål, vil du kunne genlæse dine svar fra oversigtssiden.

Igen, vend kun tilbage til de spørgsmål, du ved, du vil være i stand til at besvare. Du bør ikke bruge tid på svære spørgsmål, når der stadig er lettere spørgsmål tilbage.

For at bestå level 1 skal du have 55% rigtige svar. Det betyder, at du kun behøver at svare rigtigt på 22 af de 40 multiple choice-spørgsmål.

3. Sådan klarer du level 2
I modsætning til på level 1, må du ikke medbringe bogen til level 2 eksamen, men du har adgang til en elektronisk kopi af specifikationen, der er indbygget i Prometrics test software.

Level 2 eksamen består af kun 8 scenarier, hver med 4 mulige multiple choice-svar. Disse svar er gradueret: 5 point for det korrekte svar, 3 for det tætteste på, 1 for det næste, og 0 for længst fra.

Besvar hvert scenarie spørgsmål med det mest korrekte svar, og du får 40 point. Det vil give dig 100%, men du skal kun have 60% for at bestå og det svarer til 24 point.

For at bestå disse scenarier skal du tage din tid til at analysere og forstå dem. Overvej hvilke faser af Architecture Development Method (ADM) cyklus, der er relevante og som ville bekymre interessenterne.

Før du foretager dit valg, så prøv at fjerne de forkerte svar og arbejde dig baglæns til det mest logiske og korrekte svar.

Endelig har du adgang til TOGAF PDF dokumentation i løbet af niveau 2. Men pas på tiden! Det er et fantastisk værktøj, som skal bruges til at vurdere din egen dømmekraft og dit svar, snarere end som en vejledning.

4. Personlig erfaring er ikke altid korrekt
Er du allerede erfaren arkitekt, så pas på med at bruge dine egne erfaringer. TOGAF er den mest udbredte enterprise arkitektur model, og tusinder af eksperter har valideret den, men det kan være fristende at henvise til dine personlige oplevelser, når du tager eksamen. Men for at bestå skal du altså acceptere TOGAF som lov.

Der er ikke plads til fortolkning her, hvad der betyder noget er den korrekte gennemførelse af TOGAF metoden – ikke hvad der virkede for dig.

Vil du læse mere om TOGAF certificering på kun 3 dage kan du læse mere hér: http://www.firebrandtraining.dk/kurser/the-open-group/togaf-certificering

Reklamer

Written by Firebrand Training

januar 30, 2015 hos 12:19 pm

Lagt i Togaf

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: