Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

CISSP domæne ændringer på vej

leave a comment »

Efterhånden som moderne informationssikkerhed forandrer sig, må CISSP eksamen følge med. Fra den 15. april 2015 vil CISSP blive baseret på en ny eksamen og opdaterede domæner. Der er tilføjet opdateret indhold til det officielle CISSP CBK for at afspejle de mest aktuelle emner i IT-sikkerhedsbranchen. Som følge heraf vil den opdaterede CISSP eksamen. fortsat præcist afspejle de tekniske og ledelsesmæssige kompetencer, der kræves af IT-sikkerhedsprofessionelle. De af læserne, der allerede kender til (ISC)2, vil ikke blive overrasket over denne nye opdatering af domæner. Som (ISC)2 selv forklarer det – “Vi gennemfører denne proces regelmæssigt. for at sikre at vores eksamener og uddannelser omfatter de emneområder. der er relevante for nutidens IT-sikkerhedsprofessionelle.”

CISSP

 

Hvad ændrer sig?
Fra den 15. april 2015 vil CISSP domæner se således ud (find de nuværende her):

1. Security and Risk Management (Security, Risk, Compliance, Law, Regulations, Business Continuity)
2. Asset Security (Protecting Security of Assets)
3. Security Engineering (Engineering and Management of Security)
4. Communications and Network Security (Designing and Protecting Network Security)
5. Identity and Access Management (Controlling Access and Managing Identity)
6. Security Assessment and Testing (Designing, Performing, and Analyzing Security Testing)
7. Security Operations (Foundational Concepts, Investigations, Incident Management, Disaster Recovery
8. Software Development Security (Understanding, Applying, and Enforcing Software Security)

De ivrige øjne vil bemærke, at denne opdatering af domæner reducerer antallet af domæner fra 10-8. Men (ISC)2 understreger, at CBK er mindst ligeså omfattende som nogensinde. Indholdet er blevet »opdateret og omlagt til at omfattede mest aktuelle oplysninger og bedste praksis samt relevans for den globale IT-sikkerhedsindustri.”

FAQ
Hvordan påvirker opdateringen de forkundskaber som kræves for at tage en CISSP ? Forventningerne til forkundskaber vil ikke ændre sig. Du vil stadig være forpligtet til at have mindst fem års erfaring fra et betalt fuldtidsarbejde i to ud af de otte domæner.

Jeg har allerede en CISSP – hvordan vil disse ændringer påvirke mine CPE´er? Fra den 15. april 2015 vil alle CISSP certificerede være forpligtet til at indsende dokumentation på deres fortsatte faglige uddannelser i overensstemmelse med de opdaterede CISSP domæner.

Vil de nye domæner påvirke antallet af eksamens spørgsmål, eller varigheden af eksamen? Nej – din CISSP eksamen vil stadig have det samme antal spørgsmål og den tid, du tildeles, vil ikke blive berørt.

Vil der være nye undervisningsmaterialer til CISSP? Indholdet i (ISC)2 uddannelsesmaterialerne vil blive opdateret til at passe til de nye CISSP domæner.

Hvor kan jeg finde mere information? Se(ISC)2 officielle FAQ eller blogindlæg for mere information om CISSP domæneopdateringerne.

Vil du vide mere om at tage en CISSP uddannelse og certificering på kun 7 dage?  Læs mere hér ( kurset opdateres selvfølgelig den 15. april)

 

Reklamer

Written by Firebrand Training

februar 17, 2015 hos 8:32 am

Lagt i cissp

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: