Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Sådan tester du dine Azure Traffic Manager settings

leave a comment »

Af Debra Littlejohn Shinder

Jo mere trafik du har, jo mere vigtigt er det at styre trafikken. Dengang motoriserede køretøjer begyndte at dukke op på vejene, var der kun få og der var langt imellem dem, så der var ikke meget brug for trafikstyring. Men i dag er trafikkontrol blevet essentielt i forhold til at forebygge uheld og flaskehalse. På samme måde er det med nutidens overbebyrdede netværk der flytter datapakker fra hundrede- eller tusindvis af endpoints gennem routere og switches og gennem gateways og dermed gør trafikstyring essentielt i forhold til at sikre ydeevne og pålidelighed.

MicrosoftAzureBanner

Microsoft Azure Traffic Manager er et værktøj, der er designet til at arbejde med Microsofts cloud operativsystem, så du kan styre den måde trafikken fordeles til Azure cloud-tjenester, websteder og andre endpoints, som du angiver ved at anvende politikker til DNS-forespørgsler. Dette kan resultere i en betydelig forbedring af tilgængelighed, ydeevne og lydhørhed – som alle kan være kilde til bekymringer, når du arbejder med cloud-tjenester over en internetforbindelse, især for dem, der er vant til den høje hastighed af nutidens lokale netværk. Traffic Manager rulles ud i forbindelse med et Azure abonnement, hvorefter du kan tilføje dine endpoints, vælge en overvågningskonfiguration og load balancing metode, derefter oprette en profil og konfigurere indstillingerne. Du kan konfigurere traffic manager indstillinger i Management Portal, ved hjælp af REST API’er eller bruge PowerShell. Du kan også oprette indlejrede profiler, som henviser til en opsætning, hvor du har en anden Traffic Manager profil som et slutpunkt.

For mere information om, hvordan man styrer netværkstrafik fordeling med Azure Traffic Manager skal du endelig tage et kig på Richard Hicks’ artikel på CloudComputingAdmin.com. Men før du når så langt, vil du måske teste dine Traffic manager indstillinger, efter du har konfigureret dem. For at gøre dette, skal du først sikre dig, at du har indstillet DNS TTL til en lav værdi, såsom 30 sekunder så de ændringer, du foretager, vil blive hurtigt opformeret, og du behøver så ikke at vente på at se resultaterne. Du kan se din Traffic Manager profil ved hjælp af den almindelige nslookup utility:

  1. Åbn et admnistrativt command prompt vindue.
  2. Indtast ipconfig /flushdns for at flushe DNS resolver cache.
  3. Indtast nslookup

Undersøg de resultater du får retur fra denne kommando. Dette skulle vise DNS navn og IP-adressen for DNS-serveren, som du bruger til at løse domænenavnet. Det vil også vise traffic manager domænet sammen med IP-adressen, som den løser. Den anden IP-adresse der vises, bør være en offentlig virtuel IP (VIP) adresse, der er tildelt en af de cloud-tjenester eller websteder, du har konfigureret som et slutpunkt i Trafik Manager.

Og efterfølgende, for a teste din failover load balancing metode, følg disse trin:

  1. Når endpoints er oppe, skal du (ved hjælpe af en enkelt klient) bruge NSlookup værktøjet til at anmode om DNS name resolution for dit firmas domæne navn. Det løste endpoint skal være for dit primære endpoint.
  2. Tag enten dit primære primary endpoint ned eller fjern overvågningsfilen (det vil få det til at syne nede for Traffic Manager).
  3. Vent så indtil DNS TTL plus to minutter er gået.
  4. Nu skal du så flushe DNS klient cache som beskrevet overfor.
  5. Anmod om DNS løsning igen. Denne gang skal den IP addresse du får, være for dit sekundære endpoint.
  6. Tag så det sekundære endpoint ned og gentag processen for hvert af de andre endpoints. Nøglen her, er at sikre at anmodningen om DNS løsning kommer tilbage hver gang med IP addressen på det næste endpoint på din liste.

Hvis du bruger karussel metoden til at fordele load balancing, skal du gøre det lidt anderledes. Det første skridt er det samme, men endpoints vil ikke komme i rækkefølge. Du skal sikre, at du får IP addressen på et af dine endpoints på din liste, flush så DNS cache og gentag for at få en anden addresse fra din liste og fortsæt indtil IP addresser for alle dine endpoints er blevet returneret.

Vil du uddannes og certificeres indenfor Azure på kun 3 dage? Tag et kig her: http://www.firebrandtraining.dk/kurser/microsoft/specialist/developing-azure-solutions

Reklamer

Written by Firebrand Training

april 29, 2015 hos 9:44 am

Lagt i Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: