Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Sådan bliver du SharePoint konsulent

leave a comment »

Vil du vide hvad der egentlig skal til, for at komme blandt de dygtigste SharePoint konsulenter?

Så læs interviewet hér med en af verdens dygtigste SharePoint folk, Vlad Catrinescu, som er verdens yngste Microsoft Most Valuable Professional for SharePoint Server. Vlad er en aktiv indlægsholder i SharePoint sammenhænge, og er især kendt for sin blog Absolute SharePoint. Han er også grundlægger af SharePoint Community – som er et af de største og mest aktive SharePoint forummer online.
vlad catrinescu
Profil
Navn: Vlad Catrinescu
Job: SharePoint konsulent og direktør
Firma: vNext Solutions
Blog: Absolute SharePoint
Sociale Medier: LinkedIn | Twitter
Priser: SharePoint Server MVP, Top 25 Office 365 Influencers 2015
Certificeringer:Microsoft MCSE: SharePoint 2013 Microsoft MCSA: Office 365Microsoft MCSA: Windows Server 2012Microsoft MCITP: SharePoint 2010
Forklar dit job i én sætning
Jeg hjælper virksomheder med at få mest mulig værdi ud af SharePoint, ved at anvende platformens funktioner til at løse konkrete forretningsproblemer.

Hvordan ser en almindelig arbejdsdag ud?
Jeg bruger omkring 50% af min tid på møder, hvor jeg prøver at forstå virksomhedens udfordringer. Den anden halvdel af tiden bruger jeg på at løse udfordringerne.

Hvad er det bedste ved dit job?
Det er altid spændende at arbejde med SharePoint, fordi enhver virksomhed har forskellige behov, så alle kunder er forskellige. Jeg er glad for at møde nye mennesker, og når jeg både møder direktører og folk fra mange forskellige afdelinger hver dag, skaber jeg hele tiden nye spændende forbindelser.

Hvad er de største udfordringer ved din nuværende rolle?
SharePoint er ved en skillevej i øjeblikket og med Office 365 og Hybrid, er der mange forandringer på vej. Kunderne skal jo kende til alle de nye funktioner i SharePoint Online og Office 365 og det giver selvfølgelig en masse nye udfordringer lige nu.

Hvilken karrieresti valgte du for at nå dit nuværende niveau?
Jeg startede som Junior Network Administrator, og det gav mig mulighed for at få indblik i Microsofts økosystem.  Fordi jeg arbejdede i et ret lille firma fik jeg ret hurtigt Domain Admin rettigheder og fik lov at lege med Lync, SharePoint, Exchange, AD, DNS , SCCM, SQL og meget mere.  Det gav mig en meget bedre forståelse af, hvordan alle Microsoft Servere arbejder sammen.  Senere i min karriere, efter at have arbejdet som SharePoint konsulent for forskellige virksomheder, startede jeg min SharePoint konsulentvirksomhed.

Har du taget professionelle certificerigner for at nå dertil hvor du er nu?
De fleste af mine kunder forventer, at jeg er certificeret indenfor SharePoint, og jeg har min MCITP SharePoint 2010 og MCSE SharePoint 2013. Personligt, sætter jeg nu mest pris på dét jeg lærer i forbindelse med at tage certificeringerne og jeg synes, at læringen er meget mere værd end titlen i sig selv.

Hvilke råd ville du give til een som gerne vil have et job som dit?
Lær mere end SharePoint, lær SQL, AD, DNS, og alt andet i økosystemet, det vil give dig en bedre forståelse af hvordan alting arbejder sammen. Derudover, skal du også være forberedt på at lære noget nyt hver eneste dag fordi Microsoft føjer ny funktioner og ændringer til i Cloud hver anden uge, og når kunderne anser dig for eksperten, så skal du kende til nyhederne.

 Hvilket råd vil du give dem, der starter deres IT karriere?
Hvis du kan, så start i en mindre virksomhed. Det vil give dig mulighed for at arbejde med mange forskellige områder og finde ud af hvad du brænder for. I et stort firma er roller og ansvarsområder mere låste.

Har uddannelse og certificering haft indflydelse på dine karrieremuligheder?
Ja, det har det selvfølgelig. Jeg tror, at alle som arbejder med IT er nødt til at tage træning nogle gange om året, for at lære nye best practices og de nyeste redskaber. Ikke alene har uddannelsen hjulpet mig med at komme til mit nuværende tekniske niveau, men det at være certificeret har også åbnet døre for mig.

For eksempel vil Microsoft Gold Partnere være interesserede i dig. De skal bruge dine certificeringer for at bevare deres partner status.

Hvad tænker du om det kompetencegab i IT branchen som alle taler om?
Der er mangel på kompetencer, fordi alting i IT branchen sker så hurtigt nu, at IT-pro´erne ikke kan følge med. Men på den anden side åbner det jo et kæmpe marked for konsulenter og specialister.

Hvad mener du om professionel træning og certificering?
Uddannelse er meget, meget, meget vigtigt indenfor IT, fordi det hele tiden forandrer sig. Hvis du ikke holder dig opdateret og lærer de nye teknologier, vil dine chancer for et godt job forringes.

Iøvrigt, kan vi ligeså godt sige det som det er, de nye teknologier er sjovere at arbejde med end COBOL. Angående certificering, så er de ikke ligeså respekterede, som de har været tidligere. Der er for meget lavkvalitets uddannelse og folk der så er certificerede uden at have færdighederne. Men uanset om du tror på certificering eller ej, så tag uddannelse og eksamen, når du alligevel er igang. På den lange bane, kan det kun være en fordel.

Reklamer

Written by Firebrand Training

juni 11, 2015 hos 1:10 pm

Lagt i Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: