Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Cybertrusselsniveauet vurderes som ‘meget højt’

leave a comment »

I den seneste rapport fra det danske Center for Cybersikkerhed vurderes truslen fra cyberkriminalitet og -spionage som ‘meget høj’ mod danske virksomheder og myndigheder.

”Der er en konkret trussel. Der er kapacitet, hensigt, planlægning og mulig iværksættelse. Angreb eller skadevoldende aktivitet er meget sandsynlig.”

Sådan lyder definitionen af den højeste klassificering af cybertrusselsniveauer, som Center for Cybersikkerheds (CFCS) Trusselsvurderingsenhed i sin første rapport giver på områderne ‘cyberspionage’ og ‘cyberkriminalitet’.

Dermed er spionage og generel ‘kriminalitet’ altså det, som it-administratorer skal passe mest på i 2016.

»Det vil være et godt nytårsforsæt for ledelserne i virksomheder og myndigheder at gøre 2016 til året, hvor cybersikkerhed kommer centralt på dagsordenen. Der er nemlig tale om et meget højt trusselsniveau,« siger chefen for Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund-Sørensen.

Cyberkriminalitet er som bekendt grænseløs. Der er derfor ingen tvivl om at virksomheder og offentlige organisationer i hele verden er truede.

Du kan læse hele trusselsvurderingen fra CFCS her.

Anbefalinger fra CFCS

Center for Cybersikkerhed anbefaler både myndigheder og private virksomheder at kende egen infrastruktur og gennemføreløbende risikoanalyse ud fra dens sårbarheder og derved identificere de mulige konsekvenser af de forskellige typer angreb. På baggrund af det skal der implementere beredskabsplaner, der kan håndtere mulige angreb.

Center for Cybersikkerhed anbefaler både myndigheder og private virksomheder at implementere risikostyring efter ISO27000 standarderne.

Endelig er det vigtigt at ansætte eller have adgang til personer med de rette kompetencer til at håndtere cybersikkerhed, inden et angreb sker.

Hvem kan hjælpe? Tal med Firebrand, om hvordan vi kan medvirke til sikre at din virksomhed har de rette kompetencer til at modstå truslerne.

Vi har mange forskellige løsninger og vi skræddersyer også forløb specifikt til jeres behov, uanset om I er en mindre virksomhed eller en stor offentlig myndighed. Vi har erfaringen, så ring til os på 88 18 43 20 og få et overblik over mulighederne.

DSC_0099

Reklamer

Written by Firebrand Training

januar 12, 2016 hos 7:18 am

Lagt i Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: