Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Microsoft byder flygtninge indenfor!

leave a comment »

Berlingske skrev i går, at mindst 14.000 flygtninge i år skal ud i en eller anden form for praktik eller løntilskudsjob. De har derfor spurgt 11 store danske virksomheder om, hvordan de vil håndtere dén situation. 6 af de 11 virksomheder har allerede flygtninge i forskellige integrationsprojekter. Længst fremme er Dansk Supermarked, er allerede har 300 flygtninge i praktik og 50-60 flere på vej. Kun 3 virksomheder har slet ikke planlagt at tage flygtninge i praktik, det er Lego, A.P. Møller-Mærsk og Danske Bank.

Dansk Supermarked fortæller til Berlingske, at de er tæt på at have nået grænsen for hvor mange de kan tage, mens Sidse Theil fra Microsoft i Danmark fortæller, at potentialet for dem først lige er begyndt at blive udfoldet.

I flere år har Microsoft og selskabets 3.700 partnere i Danmark kæmpet med at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Men sidste år skete der, hvad Sidse Theill betegner som et gennembrud, da Microsoft i samarbejde med Firebrand fik etableret en akademiuddannelse for fortrinsvis unge ledige, som sikrer dem en certificering, så de kan arbejde for Microsoft og Microsofts partnere som konsulenter. På et år har 150 unge kandidater fået job og uddannelse gennem Firebrand Academy.

Nu forsøger Microsoft sammen med Firebrand og Dansk Flygtningehjælp at udvikle konceptet målrettet mod flygtninge og forventer at kunne byde de første 15 velkomne i løbet af foråret. »Vi har fået at vide, at det ikke bliver noget problem at finde egnede kandidater blandt flygtninge. For os handler det om, at vi i Microsoft har behov for arbejdskraften, og at det er ressourcespild, hvis der går kvalificerede flygtninge rundt,« siger Sidse Theill.

 Læs mere hér http://www.business.dk/arbejdsmarked/danske-svaervaegtere-byder-flygtninge-indenfor

 IMG_5406

 

Reklamer

Written by Firebrand Training

januar 22, 2016 hos 9:57 am

Lagt i Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: