Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Rekruttering i IT branchen: “Det er virkelig slemt i øjeblikket”

leave a comment »

Administrerende direktør i aPureBase, Caroline Erup Widriksen, fortæller til business.dk;

»Det er virkeligt slemt i øjeblikket. Vi er en mellemstor virksomhed, der vokser og gerne vil vokse, men helt konkret har vi haft leveranceproblemer, fordi vi ikke har kunnet få de folk, som vi gerne ville have. I øjeblikket er vi jo nærmest bange for at tage ordrer ind, fordi vi ikke har ressourcerne til at levere dem, og det er også en kæmpe belastning for medarbejderne, som skal udfylde hullerne,« forklarer hun.

Hun mangler lige nu to-tre medarbejdere med forstand på databaser og har annonceret, sat rekrutteringsbureau på, hængt opslag op på universiteterne m.m.

Faktisk er det nu så svært at skaffe IT-folk med de rigtige kundskaber i Danmark, at 43 procent af alene de danske IT-virksomheder har måttet udskyde deres videreudvikling. 19 procent har måttet opgive at gå ind på nye markeder, fordi mandskabet manglede, og 19 procent har måttet sige nej til ordrer og opgaver.

Det viser et rundspørge blandt over 160 IT-virksomheder, som brancheorganisationen IT-Branchen, der har 350 medlemmer, har gennemført.

Næsten hver tredje – 29 procent – har inden for det seneste år haft ledige IT-stillinger, som man måtte opgive at besætte.

Men sådan behøver det ikke at være. Faktisk er der masser af ledige og ultrakompetente kandidater, som er klar til at bidrage, men du er nødt til at tænke anderledes hvis du vil have gavn af dem.

Det har de gjort hos blandt andre EG, Xlink, KMD og a-solutions og det kan du også gøre. Tag et kig på links´ene og se hvorfor:

EG
“Når vi kombinerer teams med de unge og vores dygtige seniorkonsulenter, så ser vi ny viden opstå. Sammen kan de to profiler skabe noget helt unikt og derfor ser seniorkonsulenterne også en fordel ved at arbejde sammen med de unge kandidater på projekter. For at skabe profitabel vækst og levere topkvalitet til kunderne, har vi som virksomhed behov for begge profiler”, Tina Bodin – EG A/S.

Læs hér, hvordan Se hvordan Firebrand Academy hjælper EG A/S med at få teams, der leverer værdi og innovation !

X-link A/S
“Efter 14 dage kunne Henrik levere fakturerbare timer og allerede efter 4 måneder var der et positivt ROI. Der er selvfølgelig stadig meget at lære, men der er også meget at bidrage med.” Ulrik Knudsen – X-link A/S.

Læs hér, hvordan X-Link A/S skaber vækst og nye løsninger med Academy kandidater.

KMD
“Det hér er et koncept der holder. Det var åbenlyst, at det var det rigtige. Det var nærmest en no-brainer. Firebrand sørgede for både rekruttering, uddannelse og certificering, og dermed var det en perfekt løsning på ressourcemanglen, som kun stillede meget små krav til os som organisation”, Søren Billeskov – KMD A/S.

Se hér, hvorfor det er en no-brainer for KMD A/S at vælge Firebrand Academy!

a-solutions
”Det er en del af vores strategi at ansætte unge kandidater for de bidrager med energi, åbenhed og ambitioner, som er utrolig værdifulde for os og for vores kunder”,
Turid Debes – a-solutions.

Læs hér, hvordan en marketing uddannet kandidat bliver uddannet til IT-forretningskonsulent!

Academy introdag 2

Reklamer

Written by Firebrand Training

marts 30, 2016 hos 11:42 am

Lagt i Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: