Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Hvorfor er udviklerne bange for AI?

leave a comment »

Næsten en tredjedel, 29%, af udviklerne er bekymrede for at kunstig intelligens AI skal overtage deres job i fremtiden. Det viser en undersøgelse blandt 550 softwareudviklere som Evans Data har gennemført.

Det vil faktisk sige, at frygten for AI er større end bekymringen for at ens kompetencer forældes. Undersøgelsen viser også, at udviklerne er mere bekymrede for AI end de er for dårlige arbejdsforhold eller ussel pension.

Og faktisk, kan det vise sig at frygten er begrundet. I et forskningsstudie fra universitet i Oxford, viser det sig, at de fleste opgaver indenfor softwareudvikling snart kan automatiseres.

Designvalg kan snart optimeres af algoritmer, og systemerne bliver bedre til at teste end mennesker er. Og med de store databaser med kode som fundament, kan man efterhånden skabe algoritmer som skriver programkode efter de specifikationer, som mennesker definerer, viser studiet.

Samtidig har udviklerne blandede følelser omkring udviklingen. Næsten 80% af de adspurgte mener, at udviklingen indenfor Ai vil forbedre vores liv, men samtidigt mener hele 60% at udviklingen også kan blive katastrofal for os.

”Det er et udtryk for, at udviklerne er bekymrede for at udviklingen kommer ud af kontrol selvom den også kan føre gode ting med sig, siger Michael Rasalan, forskningsansvarlig hos Evans Data til Computersweden.

D4927-09_00020a

Reklamer

Written by Firebrand Training

april 8, 2016 hos 8:12 am

Lagt i Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: