Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Den er god nok: IT-væksten er for alvor i fare

leave a comment »

En netop offentliggjort rapport udarbejdet af regeringen fastslår, at vi i fremtiden vil have endnu større mangel på it-professionelle end vi har i dag. Helt præcist anslår rapporten, at vi vil mangle 19.000 medarbejdere på området indenfor 14 år.

Virksomheder må videreuddanne selv
Rapporten er udarbejdet af Højbjerre Brauer Schultz, Kubix og Alexandra Instituttet, der har set omkring 130.000 IT-jobopslag fra 2008 til 2015 igennem og talt med omkring 700 virksomheder. Det er altså ikke tal der er grebet ud af luften.

Men allerede nu er der massive rekrutteringsproblemer, der hæmmer væksten. Lige knap tre ud af ti virksomheder, der har forsøgt at rekruttere IT-specialister, har enten ikke fået stillingen besat eller også har de ikke fundet en kandidat med de rette kompetencer. Næsten halvdelen af dem, der har haft svært ved at skaffe de rigtige folk, har måttet opgive ordrer af dén grund, fremgår det af undersøgelsen.

Mange af virksomhederne vælger derfor selv at videreuddanne de kandidater, de kan få fat på, men vil man hellere bruge tid på sin kerneforretning, kan man vælge Firebrand Academy´s løsning og få dem til at rekruttere og uddanne kandidaterne.

Det har de valgt hos blandt andre KMD, hvor Søren Billeskov siger: ”Det hér er et koncept der holder. Det var åbenlyst, at det var det rigtige. Det var nærmest en no-brainer. Firebrand sørgede for både rekruttering, uddannelse og certificering, og dermed var det en perfekt løsning på ressourcemanglen, som kun stillede meget små krav til os som organisation”

Se mere om Firebrand Academy: http://www.firebrandtraining.dk/academy/virksomhed

_I3A5008

Foto: Dennis Dalgaard Www.DennisDalgaard.Com

Reklamer

Written by Firebrand Training

juni 10, 2016 hos 9:24 am

Lagt i Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: