Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

De nyuddannede medarbejdere skal have faste rammer

leave a comment »

_I3A5008Foto: Dennis Dalgaard Www.DennisDalgaard.Com

 

Alle medarbejdere har brug for at kende deres succeskriterier og de overordnede mål for deres job, men de nyuddannede kandidater er mere end almindeligt glade for detaljerede planer.
De nyuddannede medarbejdere kommer jo direkte fra uddannelsesinstitutionerne og har de sidste mange år været vant til skemaer og fastlagte tidsplaner over hvad de skal og hvornår.
Det betyder, at de er trygge ved faste planer og at de trives godt med at vide, hvad der nu skal ske og hvad der kommer efter, sådan performer de bedst. Sørg altså for at give dem nogle milepæle, som de kan arbejde hen imod, så de har en fast plan for deres hverdag og opgaver i den første tid.
Skal din nyuddannede medarbejder for eksempel introduceres til flere områder, så sørg for at gøre det i etaper (en uge af gangen) i stedet for en time her og en time der – sådan lidt tilfældigt. I stedet kan du skemalægge forløbet, så din nyuddannede medarbejder ved, hvornår I arbejder med hvad. På denne måde får du hurtigst muligt en produktiv medarbejder.

Lav et skoleskema
Du kan skabe rammer for de nyuddannede medarbejdere ved at beskrive et struktureret forløb med deadlines for dem, så de har noget at forholde sig til. Husk også at sætte ord på planen og at tale om hvad formålet er med planen og hvor I gerne vil hen med den. Det siger næsten sig selv; men glem ikke at målsætningerne i planen skal være målbare, så din nyuddannede medarbejder kan få en oplevelse af succes. Senere i onboarding forløbet kan I så evaluere og følge op på de aftalte mål, så den nyuddannede medarbejder hele tiden har et overblik over, hvad der nu skal ske.

Vores råd er altså:

  • Skab trygge rammer ved at lave en struktureret plan
  • Sæt nogle målbare succeskriterier
  • Brug deadlines – de nyuddannede er vant til, at der er en tidsramme
  • Evaluer og sæt nye mål. Hav hele tiden en struktureret plan
  • Følg op på den strukturerede plan, så det hele tiden er klart, hvor I er nu og hvor I gerne vil hen

Vores erfaring
Vi har selv lært lektien hos os.
Da vi for et par år siden havde vores første Academy deltagere på deres første uddannelses- og certificeringsprogram, fik vi en regulær mailstorm. Der skete nemlig dét, at vi havde undladt at sende dem en detaljeret agenda for hver enkelt kursusdag og derfor vidste de ikke, hvad der skulle ske time for time. Vi lærte, at når skal de føle sig trygge og kunne performe maksimalt, er de simpelthen nødt til at vide, hvad der skal foregå. Uvisheden gør dem usikre, frustrerede og utålmodige (mere end de er generelt).

 Følg med de kommende uger, hvor vi kommer med flere råd og bliver endnu mere konkrete.

 

 

Reklamer

Written by Firebrand Training

september 29, 2016 hos 8:30 am

Lagt i Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: