Readynez Blog

Fremtiden tilhører dem der er klar til den

Hvis du gør som du plejer – hvordan bliver du så klar til fremtiden?

leave a comment »

”Der skal ske kvantespring i IT-afdelingerne”. Gartner siger det, Rambøll siger det og Dansk IT siger det: IT afdelingerne får meget travlt med at skulle udvikle sig.

I den nyeste undersøgelse fra Rambøll og Dansk IT, har de spurgt danske top 500 CIO´s om, hvilken rolle IT-organisationen har i dag og hvilken rolle den vil få indenfor de næste 3 år.

Om 3 år vil 44% have en rolle i forhold til at forbedre forretningens processer. Det er en stigning fra 14% i dag

Det er en kraftig udvikling, den skal ske meget hurtigt, og den er allerede i gang.

Derfor skriger alle på ressourcer der kan løfte og udvikle. Allerede nu er det meget svært at finde kompetente IT-folk, både når man kigger internt i organisationen og når man søger eksternt.

I EU-Kommissionens årlige rapport “The Digital Economy & Society Index” får man igen, igen dokumenteret at IT-organisationen i stigende grad kommer til at stå over for alvorlige problemer med rekrutteringen. Der er simpelthen for få specialister og der bliver heller ikke uddannet nok.

Faktisk går det den forkerte vej i Danmark, når det gælder adgangen til it- og kommunikationsspecialister.

I 2014 var 4,2 procent af arbejdsstyrken it- og kommunikationsspecialister, men i 2015 var tallet 3,9 procent.

Samtidig oplevede 42 procent af de danske virksomheder, der i 2015 søgte efter IT-specialister, at de havde svært ved at rekruttere de nødvendige IT-folk.

Mange af dem, der har problemer prøver at headhunte fra konkurrenter, de prøver at udlove bonusser for henvisninger, de prøver at søge og de kigger indad og uddanner interne folk. Men helt grundlæggende gør rigtig mange som de plejer. Og det er ikke nok.

Men der er en anden mulighed. Gør noget nyt. Tænk nyt.

Det har aldrig været vigtigere at få det meste ud af den eksisterende talentmasse og at skabe et mere agilt arbejdsmarked.

Der er lige nu et kæmpe potentiale i unge akademikere. En fjerdedel af dem står uden job, og der er udsigt til en hidtil uset stigning af andelen af langtidsledige. Det er en fantastisk mulighed for IT-afdelingerne der skriger på arbejdskraft.

De unge akademikere er dygtige. De har lært at lære og de er vant til at tilpasse sig. De udfordrer vanetænkning, bringer innovation med sig og de opdager nye løsninger.

De er løsningen på problemet. Men du skal selvfølgelig vælge at give dem en chance og noget målrettet træning i netop dén teknologi som er relevant for jer.

Man kan selv tage sig af processen med at kvalificere de unge, hvis man har ressourcer til det eller man kan vælge en pakkeløsning, hvor de unge akademikere bliver hyret, trænet og certificeret. Og meget hurtigt bliver klart til at bidrage.

Det kan sagtens lade sig gøre og vi ved, at det er en bæredygtig idé. Vi startede for godt 2 år siden med at uddanne nyuddannede akademikere, og vi har siden da hyret og trænet flere end 200 mennesker, som nu er ude og bidrage i virkeligheden.

Uanset om du selv vil hyre og træne dem eller du vælger at lade samarbejdspartner tage sig af det besværlige, så gør noget nu.

Fremtiden tilhører dem, der er klar til den. Hvad har du at tabe?

ds-3

Et hold nye Data Scientists. Se mere: Har du også brug for en Data Scientist?

Reklamer

Written by Firebrand Training

november 8, 2016 hos 11:47 am

Lagt i Uncategorized

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: